in ,

VISZLÁT! – Olaszország kitoloncol több tucat migránst

Matteo Salvini olasz belügyminiszter azt mondta, Olaszország azonnali hatállyal kitoloncol 57 tunéziai migránst

Matteo Salvini olasz belügyminiszter azt mondta, Olaszország azonnali hatállyal kitoloncol 57 tunéziai migránst, akiket a Földközi-tengeren mentettek ki. Mindezt néhány órával azután jelentette be, hogy az illegális bevándorlók partra szálltak.

 

Segíteni, ellátni, és azonnal hazaszállítani. A szavakat tettek követik – írta Twitter-bejegyzésében Salvini.

Az ügyet ismerő tisztségviselők a dpa német hírügynökségnek azt mondták, hogy a migránscsoportból egyes felnőtt férfiakat már hétfőn visszaküldenek egy charter-járattal Tunéziába, a társaik pedig a hét folyamán követik őket.

A tunéziaiak egyike sem terjesztett be menedékkérelmet.

 

A migránsokat nem messze az Olaszországhoz tartozó Pantelleria szigeténél mentették ki. Az embereket a helyi sajtó szerint Szicília partjaira vitték.

FORRÁS: MTI/EPA/MISSION LIFELINE/FELIX WEISS

Az új olasz kormány június elején tiltotta meg a nem kormányzati szervezetek (NGO) mentőhajóinak kikötését migránsokkal a fedélzetükön.

Salvini a The Washington Post című amerikai lapnak adott pénteki interjújában azt mondta, Európa megértette, hogy Olaszország már sokat tett, szerinte talán túl sokat is, és elmagyarázta francia és német kollégáinak, hogy Itália nem tud több migránst fogadni. Jelenleg mintegy 500 ezer illegális migráns tartózkodik olasz földön, és ötmillió ember, azaz a lakosság 8 százaléka legális bevándorló.

(forrás:www.origo.hu)

HOPPÁ! – Robbantani is akart a lübecki késelő migráns (Aki a HVG szerint német)

Ha migráns vagy, ne gyere Európába – indul a nemzetközi kampány