in , ,

Hoppá! Na, ez meglepő nyilatkozat: terrorszervezetté nyilvánítaná a húszi lázadókat Szijjártó Péter + Mindenszo.hu kommentár

„Nincsen szükségünk egy újabb olyan globális jelenségre, amely az inflációs folyamatokat megint elkezdi pörgetni” – hangoztatta a külügyminiszter.

A jemeni síita húszi lázadók terrorszervezetté nyilvánítását kezdeményezte az Európai Uniónál Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Brüsszelben, valamint arra is javaslatot tett, hogy a közösség nyújtson támogatást a jemeni parti őrségnek a tengeri hajózás biztonságának garantálásához. A tárcavezető az EU informális külügyi tanácsülését követő sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy a kontinens és a világ is megszenvedi a Jemen jelentős területeit ellenőrző felkelők támadásait a Vörös-tengeren, amelyek veszélyeztetik a világkereskedelem szabadságát, biztonságát és kiszámíthatóságát. 

És ez mostanra már egyre több magyarországi, Magyarországon működő vállalat számára is érezhető problémákat okoz, 

részben a szállítási idők megnövekedésével, kiszámíthatatlanságával, részben pedig a szállítási költségek növekedésével kapcsolatban” – mutatott rá a tárca közlése szerint. „A kelet-nyugati és a nyugat-keleti irányú szállítások az európai gazdaság számára kritikus fontosságúak (.) Az, hogy Afrikát meg kell kerülni a szállítmányok egy jelentős részének, plusz heteket jelent szállítási időben, és sok-sok tíz- és százezer dollárnyi plusz költséget, s nekünk nincsen szükségünk ma egy újabb olyan globális jelenségre, amely aztán az inflációs folyamatokat megint elkezdi megpörgetni” – emelte ki Szijjártó.

(MTI)

 

 

Mindenszo.hu kommentár: de akkor az ANFITÁS is légyszi!! 

 

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Cseh kiállás a magyarok mellett!

Balhé van Svájcban is – Egyre nagyobb méreteket öltenek az európai gazdatüntetések, már Svájcban is tiltakoznak