in ,

Hoppá! Európában elsőként Magyarországon lehet felvenni a harmadik oltást

Az Európai Unióban elsőként Magyarország tette lehetővé a harmadik, koronavírus elleni védőoltást felvételét, ezáltal mindenki mást megelőztük.

Az Európai Unióban elsőként Magyarország tette lehetővé a harmadik, koronavírus elleni védőoltást felvételét, ezáltal mindenki mást megelőztük. Világszinten eddig csupán négy olyan állam van, amelyik már engedélyezte a harmadik oltás beadását. A második oltás tekintetében is nagyon jól állunk, az EU-n belül a második helyen vagyunk.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott pénteki interjújában bejelentette, hogy
AZ EURÓPAI UNIÓBAN ELSŐKÉNT, MAGYARORSZÁG LEHETŐVÉ TESZI A HARMADIK, KORONAVÍRUS ELLENI VÉDŐOLTÁS BEADÁSÁT.

 

 

 

Azok számára, akik ezt szeretnék,AUGUSZTUS 1-TŐL NYÍLIK MEG A LEHETŐSÉG A HARMADIK OLTÁS BEADATÁSÁRA. Az orvosok döntik el, hogy milyen harmadik oltást érdemes beadatni, tehát azt is, hogy szándékoznak-e kombinálni a különböző típusú védőoltásokat, vagy sem. A szakma álláspontja ebben a témában eléggé megoszlik.

 

A kormány azt javasolja, hogy a harmadik oltást azok kapják meg, akiknél a második oltás óta eltelt legalább négy hónap, de ha az orvos úgy dönt, akkor sor kerülhet a harmadik oltás beadására egy korábbi időpontban is.

A második körös oltások tekintetében Magyarország a második az Európai Unióban

A legfrissebb adatok alapjánMAGYARORSZÁGON A LAKOSSÁG 53,74 SZÁZALÉKA MEGKAPTA A MÁSODIK KORONAVÍRUS ELLENI OLTÁSÁT IS,ezzel az aránnyal Málta után mi következünk a rangsorban.

Spanyolországban ez az arány 48,49 százalék, így ők a harmadikak az Európai Unióban. Németország esetében ez az arány 44,64 százalék, Ausztriában 43,58 százalék, Olaszországban pedig 42,81 százalék.

FRANCIAORSZÁG ELÉGGÉ LE VAN MARADVA, 38,61 SZÁZALÉKOS ARÁNNYAL.Olyan, a hazai baloldali sajtóban általában pozitív példaként szereplő államok, mint Finnország és Románia pedig brutálisan lemaradtak.FINNORSZÁGBAN A LAKOSSÁG MINDÖSSZE 25,90 SZÁZALÉKA KAPTA MEG A MÁSODIK OLTÁSÁT, MÍG ROMÁNIÁBAN CSUPÁN A 24,24 SZÁZALÉKA,ezzel keleti szomszédunk az utolsó előtti az EU-ban.

A százalékos arányok az EU-ban az alábbi táblázatban tekinthetőek meg:

Az oltásokat megkapok aránya az Európai Unióban.

Mely országokban tették még elérhetővé a harmadik vakcinát?

AZ EURÓPAI UNIÓ TAGÁLLAMAI KÖZÜL MÉG SEHOL SEM.A tágabb értelemben vett Európában az orosz kormány hozott olyan döntést, hogy július 1-től felvehetik a harmadik oltást, azok akiknél a második oltás beadása után eltelt legalább hat hónap.

Izraelben július 11-én jelentették be, hogy elérhetővé válik a harmadik oltás.

 

Ebben a tekintetben két gazdag arab állam volt az első, hiszen az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein már június elejétől lehetővé tették a harmadik oltás felvételét.

Van néhány ország, ahol már tervezik a harmadik oltást, az Egyesült Királyságban elvileg szeptembertől kapnak majd a veszélyeztetettek és az idősek, hasonlóra készülnek Franciaországban is, de például Svájc télen, Németország 2022-ben tervezi a harmadik vakcina széles körű beadatását.

 

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Megható módon búcsúzott el Földi-Kovács Andrea a Hír Tv-től! Videó

Agyhalál – Kamu Genyó szerint örülni kéne a dugóknak, hisz fejlődik a város – Budapest