in , ,

Hidvéghi kimondta az igazságot: hazug a Magyarországot elítélő LIBE-jelentés

A képviselő szerint elképesztő, hogy az európai baloldal képtelen mással foglalkozni a háborús helyzetben, minthogy újabb Magyarország elleni támadást intézzen.

Újabb Magyarországot elítélő jelentést fogadott el szerdán az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE), a Fidesz-KDNP európai képviselőcsoportja ugyanakkor határozottan visszautasítja a Magyarország elleni támadást – közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP–) képviselője.

A politikus az M1 aktuális csatornán közvetített brüsszeli sajtótájékoztatóján hazugnak nevezte a jelentést, és úgy értékelte:

az európai baloldal immár több mint 10 éve képtelen megemészteni azt, hogy Magyarországon egy nemzeti alapon álló kereszténydemokrata kormány van, amelyet újraválasztanak az emberek.”

Felidézte: a most elfogadott jelentés egy hosszú sorba illeszkedik, hiszen tíz éve a „hazug Tavares-jelentés” született meg ebben a bizottságban, aztán később a „hazug Sargentini-jelentés”, hogy most pedig egy francia baloldali képviselőnő által jegyzett Delbos-Corfield-jelentés.

Hidvéghi Balázs elképesztőnek nevezte, hogy miközben Európa a háború és a szankciók okozta gazdasági válsággal néz szembe, miközben az energiaárak, az élelmiszerárak az ”egekben vannak”, és Nyugat-Európában már áram– és gázkorlátozásokra készítik fel a lakosságot, az európai baloldal képtelen mással foglalkozni, minthogy újabb Magyarország elleni támadást intézzen.

Szerinte meg akarják akadályozni azt, hogy Magyarország megállapodásra jusson a neki járó helyreállítási alapokkal, illetve európai uniós források felhasználásával kapcsolatos kérdésekben is. Szégyennek nevezte, hogy ehhez a Demokratikus Koalíció és a Momentum európai képviselői, Dobrev Klára és Donáth Anna is ”buzgón asszisztálnak”.

A jelentéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: ”mindig ugyanaz a lemez”, a már jól ismert vádakat, hazugságokat hallják újra, de a jelentés ”hemzseg az abszurditásoktól” is, például az is szerepel benne, hogy Magyarországon drákói szigorúságú törvényt hoztak az újságírók ellen.

Kijelentette: ez egy teljesen nyilvánvaló hazugság, hiszen Magyarországon bárki azt ír és azt mond, amit akar.

Az ilyen jellegű vádak forrásai a jól ismert Soros-szervezetek.”

– jegyezte meg.

Kitért arra is: a dokumentum több helyen durva támadást intéz a gyermekvédelmi törvény ellen, sürgeti az illegális migránsok befogadását, a kötelező szétosztást is. Megerősítette: Magyarország nem engedi be az LMBT-aktivistákat az iskolákba, és megvédi a szülők jogát ahhoz, hogy a gyermeküket úgy neveljék, ahogy szeretnék.

Hidvéghi Balázs a Fidesz-KDNP európai képviselőcsoportja nevében határozottan visszautasította a Magyarország elleni támadást, ”a hazug jelentést” és ezeket az állításokat. Köszönetét fejezte ki ugyanakkor a LIBE több jobboldali képviselőjének, amiért a vitában nyíltan kiálltak Magyarország és a magyar emberek mellett. Jelezte: lengyel, olasz, francia és spanyol képviselőtársaival egy alternatív véleményt adtak írásba a jelentéssel kapcsolatban.

(MTI)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Oszt’ ki nem szarja le a LIBE(rnyák) Delbos-féle, hazánkat elítélő jelentést?

MAGYAR-IZRAELI MÉDIA CENTER EGYESÜLET: a LIBE végezzen valódi kutatást Magyarországon!