in ,

Hazug disznó – Dobrev Klára hazugságot terjesztett a paralimpiai jutalmakról

Dobrev Klára most a paralimpikonokról kitalált hazugsággal hergelte követőit

Dobrev Klára most a paralimpikonokról kitalált hazugsággal hergelte követőit, amikor néhány napja azzal vádolta a kormányt egy Facebook-bejegyzésben, hogy a 2012-es londoni olimpiai játékok előtt az Orbán-kormány csökkentette a paralimpiai jutalmakat. 

Az igazság ezzel szemben az, hogy a baloldali kormányok idején egy paralimpiai aranyérem húszmillió forintot ért a baloldalnak, míg 2012-ben az Orbán-kormány már 23 millióval díjazta a paralimpiai győzelmet, tehát Dobrev állításával ellentétben növekedett  a paralimpikonok díjazása. A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje embertelennek nevezte a kormányt, ám Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület elnöke helyreigazította Dobrevet. – Az egyes paralimpiákon megszerzett helyezések után járó egyszeri jutalmat a kormány idén februárban jelentősen növelte. Így most egy paralimpiai arany után 25 millió forint jár, ami a valaha volt legmagasabb jutalom – közölte a testület elnöke, hozzátéve: nem kevés munkát fektetnek abba, hogy a fogyatékos sportolók ismertsége, erkölcsi és anyagi elismerése növekedjen, lehetőségeik a sportolásra bővüljenek.

 – Emellett a paralimpiai érmesek életjáradéka, melyet 35. életévük betöltése után kapnak a sportpályafutásuk során megszerzett paralimpiai érmeik után, pontosan megegyezik az ép olimpikonok járadékával

– hangsúlyozta Szabó László, aki szerint Dobrevnek meg kellene elégednie azzal, hogy gratulál a parasportolóknak.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

Hoppá! Alacsony keresettel is nagy lehet az szja-visszatérítés

Hatalmas trollkodás – Ízekre szedte Jakab Péter a népszerű humorista, Somogyi András (Videó!)