in ,

Gérard Depardieu az illegális bevándorlásról – „Nincs többé igazi francia kultúra”

Gérard Depardieu nem akarja látni a „francia katasztrófát”

A Figarónak adott pénteki interjújában a francia színész sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nincs többé igazi francia kultúra.

Nem léteznek már normális emberek, ugyanis nem létezik már normális kultúra sem”

– jelentette ki a Le Figarónak adott interjújában a híres francia színész.

Depardieu szerint az emberek nem rendelkeznek már valódi kulturális identitással, és ezért nincs valódi kultúrájuk sem. Szerinte a mai korszellem rákfenéje az, hogy ha valaki rendelkezik valamilyen identitással vagy kultúrával, azt egyből megalázzák, és megpróbálják lerombolni az általa őrzött értékeket.

Fotó: AFP

Le Figaro által is kaotikusnak nevezett interjúban a 2013-ban orosz állampolgárságot kapott színész ellentmondásos érveket sorakoztatott fel a migrációval kapcsolatban is. Szerinte a „migránsokban rejlik az utolsó esélyünk”, persze csak abban az esetben, ha integrálódnak, ugyanis szerinte a kultúrát vesztett európai társadalmak a migránsok integrációjával újra kulturális közeggé válnának, hiszen „a migránsok felélesztenék azt a kultúrát, amit a tömeg elfeledett Európában”. Amellett, hogy orbitális zagyvaság a francia színész gondolatmenete, elég csak a mindennapi történéseket figyelemmel követni. A migránsok kulturális és szociális integrációja ugyanis lehetetlennek tűnik. Persze a befogadó országok sem viszik túlzásba a integrációs politikát. Ennek ellenére a 68 éves Depardieu azt mondja, hogy a tegnap kisebbségéből a jövő többsége válhat az integrációval.

A színész az interjúban keményen kritizálta saját hazáját, ugyanis szerinte a franciák – saját szavaival szólva – „szomorúak akár a halál”.

Franciaország gyönyörű ország, de az emberek elveszettek. Amikor Franciaországban vagyok, inkább otthon maradok a könyveimmel, nem mozdulok ki. Nem akarok kimenni a házból és látni a katasztrófát…”

(Horváth József György, 888.hu)

A libsi Spiró György is nekiment a kormánynak – Spiró „Orbán rendszeréről” – Kicsit Horthyzik, kicsit nyilasozik

Megint jönnek, sivalkodnak – Iványi sátáninak tartja Orbán Viktort, és börtönbe küldené