in ,

Fricz Tamás: huszonharmadikán az ’56-os forradalom ünneplésén túl egy véres rendőri fellépés 16. évfordulója is lesz

Felelős-e Gyurcsány a 2006. őszi brutális rendőri attakokért, melyeket ártatlan emberek ellen követtek el, vagy sem?

Egy morális problémáról is hadd ejtsek egy szót a catói ceterum censeo értelmében.

Ez pedig egy apró, de a mai napig megválaszolatlan kérdés: az árnyékkormány árnyékirányítójáról, Gyurcsány Ferencről még mindig nem derült ki, hogy terrorizmus bűnében vétkes-e, vagy sem.

Pedig ez fontos kérdés, éppen október 23-a előtt néhány nappal, mely nap az ’56-os forradalom ünneplésén túl a 2006-os példátlanul véres rendőri fellépés 16. évfordulója is lesz.

Már csak boldogult Balsai István volt igazságügyi miniszter emléke is megköveteli tőlünk, hogy ne felejtsük el az alapkérdést: felelős-e Gyurcsány a 2006. őszi, brutális rendőri attakokért, melyeket ártatlan emberek ellen követtek el, vagy sem? Igen vagy nem?!

Ugyanis Balsai István mint miniszterelnöki megbízott azt a feladatot kapta 2010-ben, hogy vizsgálja ki a 2006 őszén történteket és ha lehet, nevezze meg azokat, akiknek mindezért a jogi és politikai felelősséget vállalniuk kell.

Ő ezt a feladatot tisztességgel elvégezte, többek között nyugalmazott Völgyesi Miklós bíró segítségével, s 2011-re elkészült a jelentés.

 

 

Ebben feketén-fehéren kiderült: „megalapozottan feltehető”, hogy a rendőrség nem gondatlanságból, hanem tudatosan tűrte el a túlkapásokat. Balsai szerint a rendőrök a legfelsőbb politikai utasításra, vagyis Gyurcsány Ferenc utasítására cselekedhettek.

Terjedelmi okoknál fogva nem megyek bele a hosszú jelentés részleteibe, csak a legfontosabb megállapításra szorítkozom. Ez pedig így hangzik: „Álláspontom szerint a rendőri vezetők csak legfelsőbb politikai utasítás és jóváhagyás alapján adhattak parancsot, illetve tűrhettek el a magukat és a testületet ilyen példátlan módon kompromittáló cselekményeket”. Balsai István egyébként külön fejezetet szentel Gyurcsány személyes felelősségének. A jelentés szerint a volt kormányfő esetében „felvetődhet a terrorcselekmény elkövetésének lehetősége is”.

E kőkemény vád alátámasztására Balsai idéz Gyurcsány 2006. szeptemberi, a rend helyreállítását sürgető nyilatkozataiból, amelyekben a kormányfő többször is arról beszélt, rendszeres kapcsolatban állt a rendőri vezetéssel. Leírja, hogy Gergényi „az események során rendszeres telefonos kapcsolatban állt” Gyurcsánnyal, így „felmerül a lehetősége, hogy a tömegoszlatással kapcsolatos eseményeket” is egyeztették egymással.

Balsai megemlíti, hogy már a tömegoszlatások időszakában nyilatkozott Gyurcsány a köztévének, s mindenben jóváhagyta a rendőrök cselekedeteit. Ha tehát fel is tennénk – egyébként teljesen életszerűtlenül –, hogy nem Gyurcsány adott utasítást a brutális fellépésre, akkor is alapvető kötelessége lett volna leállítani azokat, miután már tudott arról, mit történik az utcákon az ártatlan járókelőkkel és békésen tüntetőkkel. De ő éppen ellenkezőleg járt el, jóváhagyta a rendőrök intézkedéseit.

Balsai végső következtetése: „Vizsgálatom során felmerült, hogy a motivációra és a felsorolt események láncolatára tekintettel felvetődhet a […] terrorcselekmény elkövetésének lehetősége is” – jelenti ki Balsai, aki szerint a 2006. október 23-án Budapesten történtek alkalmasak voltak a lakosság általános megfélemlítésére – ami a terrorcselekmények egyik fajtája.

És itt megállok.

Vannak dolgok, amikre újra és újra emlékeztetnünk kell a Nagyérdeműt.

Nem csak az őszödi beszédre. Hanem a Balsai-jelentésre is.

 

 

(Fricz Tamás, magyarnemzet.hu)

  

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Feri megint elfingotta magát adás közben – Videó

Rendkívüli mindenszo.hu elemzés: a nagyköveti balhét “valakik” azért rendelték meg, hogy a kormányt a jobboldali holdudvarral összeugrasszák – Ismerős módszerek valahonnan