in

Felkavaró videó: a halálos kimenetelű balesetet élőben közvetítette a Facebookon

Felkavaró videó

Kilenc ember halt meg a Ceglédbercel közelében kedden délután történt közúti balesetben, valamennyien egy román rendszámú kisbuszban utaztak.

FRISSÍTÉS: Többnyire alkalmi mezőgazdasági munkából élő roma férfiak és nők a kedden délután történt ceglédberceli közúti baleset halálos áldozatai – értesült az MTI.
Sagyebo István, a Maros megyei Balavásár (Balauseri) polgármestere az MTI-nek elmondta, az áldozatok közül négyen a községhez tartozó Egrestő (Agristeu) lakosai. Két áldozat élettársi viszonyban élt egymással, hat gyerek maradt árván utánuk. A másik két egrestői áldozat egyikének két gyermeke maradt árván.
A polgármester elmondta, hogy a községben élő roma családok általában a román és a magyar nyelvet is beszélik, az elhunytak gyerekei román tannyelvű iskolába járnak.
Sagyebo István azt mondta, hogy szerdán a községháza hivatalnoka meglátogatta a családokat, és megvizsgálta szociális helyzetüket. Az elmúlt időszakban az elhunytak egyike kapott szociális segélyt a hivataltól. „Egyelőre tájékozódunk, és próbáljuk rendezni az árván maradt gyermekek helyzetét” – jelentette ki a polgármester.

A legnagyobb román napilap, az Adevarul megdöbbentő videofelvételt hozott nyilvánosságra. Kiderült, hogy a ceglédberceli baleset előtt a kisbuszt vezető sofőr videózott, a telefonjával szórakozott. Feltehetően az élő videó egy kommentjére reagált, amikor nekiütközött a szembejövő kamionnak.

A román Digi 24 hírtelevízió korábban azt jelentette, hogy a balesetben hét román állampolgár vesztette életét.

A hírtelevíziónak Paul Ciocoiu külügyi szóvivő elmondta: a Maros megyében bejegyzett kisbusz a 4-es országúton Románia felé tartott, amikor kedden délután Budapesttől 59 kilométerre bekövetkezett a tragédia. A szóvivő megerősítette, hogy hét román állampolgárságú halálos áldozata van a balesetnek.

A román külügyminisztérium honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy a budapesti nagykövetség konzuli egysége a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson a bajbajutottaknak. A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a romániai kisbusz okozta, amely nagy sebességgel előzött, és frontálisan ütközött egy teherautóval.

(forrás: Oláh Gellért, 888.hu)

Csicskul a francia Soros-csicska – Macron: „a helyzet egyre romlik”

BRÉKING – Szögekkel teletűzdelt bottal támadt a migráns egy CDU-s politikusra