in , ,

Csicskul a francia Soros-csicska – Macron: „a helyzet egyre romlik”

Emmanuel Macron francia államfő „módszerváltással” szeretné felzárkóztatni a hátrányos helyzetű külvárosokat és lakóit Franciaország többi részéhez

Macron: „a helyzet egyre romlik”

 

Emmanuel Macron francia államfő „módszerváltással” szeretné felzárkóztatni a hátrányos helyzetű külvárosokat és lakóit Franciaország többi részéhez.

Fotó: AFP

Nem fogok egy újabb városfejlesztési programot, külvárosi programot bejelenteni, amelyek annyi idősek, mint én”

– mondta kedden mintegy másfél órás beszédében a 40 éves francia köztársasági elnök a francia külvárosok mintegy hatszáz szereplője, egyesületi képviselője és lakója előtt a hivatalában tartott beszédében. Macron szerint a korábbi évtizedek fejlesztési programjai hoztak eredményeket, de mára kifulladtak, s álláspontja szerint nem lehet folytatni az olyan specializált programokat, amelyek „házi őrizetre” ítélik a mintegy 1300 hátrányos helyzetű külváros mintegy ötmillió, többségében bevándorló származású lakóját.

A külvárosokban vannak tehetségek, de van erőszak is, és vannak olyan dolgok, amelyek nem működnek, s ez robbanásig feszült”

– ismerte el az államfő.

Emmanuel Macron azt is megemlítette, hogy a külvárosokban egyre erősödik a rasszista és antiszemita közbeszéd, valamint a vallási radikalizáció.

A rasszista és az antiszemita közbeszéd elleni küzdelmet folytatni kell. Szembe kell nézni a dolgokkal: a helyzet egyre romlik”

– fogalmazott a köztársasági elnök.

Az iszalmista radikalizáció problémája is erősödik a külvárosokban az államfő szerint, de ez „az egész országra érvényes, nem csak a külvárosokra, még akkor is, ha ez egy olyan specifikus probléma, jól tudjuk, amely jelen van a legnehezebb külvárosokban” – mondta az elnök. „Egyesek a vallás nevében teret engednek a radikalizálódásnak, egyfajta halálvággyal” – tette hozzá.

(forrás: Horváth József György, 888.hu)

Kacsák után most teknőst mentettek a fővárosi rendőrök – mutatjuk a videót

Felkavaró videó: a halálos kimenetelű balesetet élőben közvetítette a Facebookon