in ,

Ez hülye: Ursula szankciókat fog bevezetni nyolc kínai vállalat ellen, amelyek segítenek Oroszországnak a korlátozások megkerülésében

Az EU szankciókat fog bevezetni nyolc kínai vállalat ellen

Az EU szankciókat fog bevezetni nyolc kínai vállalat ellen, amelyek segítenek Oroszországnak kijátszani a korlátozásokat. Ezt az Európai Bizottság vezetője, Ursula von der Leyen jelentette be a ZDF-nek adott interjújában.

 

 

 

Szerinte „ezek olyan cégek, amelyek részben papíron léteznek, és amelyeknek a tulajdonosai más országokból származnak. De Kínában vannak bejegyezve, és itt egyértelműek leszünk”.

A tizenegyedik szankciócsomag összesen több mint 90 olyan céget érint világszerte, amelyek „harmadik országok megkerülésével, közvetlenül az Európai Unióból szállítanak szankcionált árukat Oroszországba”.

Ez a csomag olyan harmadik országbeli vállalatokat céloz meg, amelyek segítenek az európai áruk Oroszországba történő szállításában, valamint a „kettős felhasználású” termékeket. Az új szankciókat még nem fogadták el.

Közben Kína már korábban is ellenezte a nyugati szankciók kiterjesztését a vállalataira.

Éppen egy nappal korábban az USA szankciókat vezetett be a Radioavtomatika orosz vállalat számára alkatrészeket vásárló kínai vállalatok ellen, amelyek ellen már 2022. március 3-án szankciókat hoztak.

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bayer Zsolt: Daniel Freund olyan, mint Virág elvtárs a Tanú című filmből, a bírósági tárgyalásra az ítélettel érkezik

Szijjártó megint rendet tesz: Magyarország jövőjéről kizárólag a magyarok dönthetnek