in ,

Ez az év vicce! Vona Gábor pártot alapít, és visszatér a politikába!

A Jobbik volt elnöke szerint elérkezett a pillanat, hogy a Második Reformkor Alapítvány belépjen a politika színpadára.

A Jobbik egykori elnöke bejelentette, hogy az eddig működő közösségük, a Második Reformkor Alapítvány a  párttá alakul. Vona Gábor azt mondta, hogy egy politikai oldallal sem akar szövetséget kötni, sem a kormányoldallal, sem az ellenzékkel. 

 

Videó:

Csak a saját ügyeinkkel akarunk foglalkozni és hidakat építeni – mondta Vona Gábor, aki hangsúlyozta, hogy minden csatlakozót várnak.

A volt pártelnök elöljáróban elmondta, hogy 2018-ban azért jegyeztette be a Második Reformkor Alapítványt, mert úgy érezte új politikai kultúrára, szemléletre van szükség. Elkezdtek közösséget szervezne és 2022 második felében már azt érezték, hogy az alapítványi forma levés, szükség van egy egyesületre is. Az elmúlt évek alatt nagyon komoly kulturális és közéleti tevékenységet folytattunk – hangsúlyozta Vona, hozzátéve, hogy ebben az időszakban az egyik legaktívabb és legnyitottabb civil szervezetté váltak.

Közben pedig folyt a hálózatépítés és egy nagyon jó csapat jött össze, amelyet nem a pénz vagy a hatalom tart össze, hanem egy reménysugár, hogy Magyarországon lehet még második reformkor

– fogalmazott Vona.

Mint mondta, ennek kapcsán kezdett kialakulni bennünk egy jövőkép, annak a reménye, hogy a második középkor helyett, eljöhet Magyarországon a második reformkor. Egy függésekre épülő helyett egy önszerveződő Magyarország. A félelmekre épülő helyett egy önbecsülésre épülő Magyarország.

Kialakult egy politikai szemlélet, amelyet úgy neveztek el, hogy reformkoriság. A törzsi civakodás helyett a közös pontok keresése, a teremtő energiák keresése.

Vona elmondta: azt is észrevették, hogy már saját ügyeik vannak, törvényjavaslataik, amelyekről vitáznak.

Mindezek pedig már egy önálló politikai identitást jelentenek Vona szerint.

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Na, ebből sivalkodás lesz – Szijjártó Péter: először érkezhet északról is földgáz Magyarországra

Egy magyar színész Juszt Laciról: figyeljen, maga újrahasznosított TV maci!