in ,

Ettől szenvedni fog a baloldal – Gulyás Gergely: a kormány tartja ígéretét, egy számjegyű lesz az infláció!

Kövesse velünk Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely sajtótájékoztatóját!

A kormány tartani tudja vállalását, mely szerint az év végére egy számjegyűre zsugorodik az infláció – jelentette ki a sajtótájékoztató kezdetén Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az Európai Unió által az ukrajnai háborúra adott válaszlépések jelentősen nehezítik a gazdasági helyzetet, a kormányzat azonban annak érdekében hozta meg gazdaságpolitikai döntéseit, hogy letörje az inflációt. Hozzátette: legkésőbb novemberben 9 százalék alatt lesz az éves inflációs ráta, amely decemberben valamivel 7 százalék fölötti nagyságrendre csökken. 

Olyan minimálbér és garantált bérminimum emelést hajt végre a kormány a jövő év elején, amely képes ellenpontozni az árak növekedését, mondta a miniszter, aki hozzátette: a béremelkedés éve lesz a jövő év.

 

Az Európai Unió bővítésével kapcsolatban a tárcavezető úgy fogalmazott, a folyamatban lévő bővítési tárgyalásokat kell folytatni, Ukrajna pedig nem teljesíti a bővítési szempontokat – nem volt ez másként a háború előtt sem. A miniszter egyetért Jean-Claude Juncker korábbi bizottsági elnökkel, aki arról beszélt, hogy Ukrajna nem érett az uniós tagságra, mivel totálisan korrupt ország.

Ukrajna megsegítése terén a kormány nem támogatja, hogy azt az Európai Unió újbóli közös hitelfelvétellel biztosítsa.

Lopakodó hatáskörbővítésre nincs szükség” – hangsúlyozta Gulyás Gergely, aki szerint ezzel szemben inkább „új Ukrajna-stratégiára van szükség”.

Mint mondta, a magyar Nemzeti Konzultáció példaértékű Európa számára, fontosnak nevezte, hogy a magyar állampolgárok kifejthessék nézeteiket a vonatkozó szakpolitikai kérdésekkel kapcsolatban.

A kormány megtárgyalta az idegenrendészeti törvény szigorítását is – jelentette be a miniszter, aki közölte: meghatározott jogcímeken lehet csak az országban tartózkodni, aki pedig bevándorlóként a magyar törvényeket nem tartja be, azt ki kell toloncolni Magyarországról. Beszélt arról is: vendégmunkásokra csak akkor van szükség, ha már nincs elegendő hazai munkavállaló az adott munkahely ellátására, ám ebben az esetben is csak kvóta alapján lehetséges a vendégmunkások alkalmazása.

A kabinet a digitális állampolgárságról szóló előterjesztést is megtárgyalta, a vonatkozó törvényjavaslatot pedig a jövő héten benyújtja az Országgyűlés elé. Erre a magyar gazdaság versenyképességének erősítése és az állami bürokrácia csökkentése érdekében van szükség.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentette: péntektől a postások 2,5 millió nyugdíjasnak kézbesítik a kiegészítő nyugdíjemelést, amelyet az érintettek januárig visszamenőleg kapnak meg.

A kormány januártól újabb 6 százalékkal emeli a nyugdíjakat, tette hozzá.

Az online jogsértések számának csökkentésére is lépéseket tesz a kormányzat – ezt szintén a kormányszóvivő jelentette be, aki hozzátette, 8 milliárd forint értékben követtek el bűnözők ilyen jellegű bűncselekményeket magyar állampolgárok ellen idén. Azt kérte, az adathalász SMS és e-mail üzenetekre ne válaszoljon senki jóhiszeműen. A rohamosan terjedő bűnelkövetési forma ellen egy 300 fős országos kibernyomozói hálózat felállításával válaszol a Belügyminisztérium – jelentette be. A munkában számítanak a bankok együttműködésére is, tőlük az aktuális protokollok felülvizsgálatát várják – tette hozzá.

Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely miniszter arról beszélt, a Nemzeti Konzultáció jelentőse abban ragadható meg, hogy ezáltal a választópolgárok két választás között is kifejthetik véleményüket. A napokban kezdik postázni a konzultációs íveket, így a kérdéseket hamarosan mindenki megismerheti.

Az Európai Bizottság zsarolási kísérletet folytat hazánkkal szemben

– értékelte Gulyás azt, hogy a testület újabb kérdéseket küldött a kormánynak az igazságügyi reform kapcsán, ezzel továbbra is blokkolva a támogatások kifizetését. De a kormány nem enged a zsarolásnak – szögezte le.

Gulyást nem lepte meg, hogy Alex Soros Ukrajnában tárgyalt, hiszen Sorosék a háború legnagyobb támogatói.

A migráció kapcsán a miniszter elmondta: Brüsszel cselekvésléptelen. Bár a teljesen abszurd állítások mellett már józan vélemények is napvilágot láttak, de ez nem elég a brüsszeli politika megváltozásához.

Nem igaz az a hír, hogy a magyar kormány meghívta Volodimir Zelenszkijt és az ukrán vezetést Magyarországra – szögezte le a miniszter.

A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő ügyvéd, Karsai Dániel ügyével kapcsolatban elmondta: a kormány álláspontja szerint az emberi életről nem az embereknek kell dönteni, ez igaz a halálbüntetésre és az eutanáziára is.

 

(Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bohár a legjobb! Bohár Dani megint trollkodik! „Maga tényleg nem normális? Most viccel velem?” – kiakadt Havas Henrik Bohár Dániel hívásán (VIDEÓ)

Jó hír!!! Csicskul az RTL!! Csökkent az RTL+ előfizetőinek száma