in ,

Bezzeg a rezsicsökkentést azért elfogadja – Vitray is belenyilasozott az éterbe

Pont a rovott múltú Vitray nyilasozik

Lassan nem telik el nap Magyarországon, hogy a mostani kormány tevékenységét ne hasonlítsa valaki a náci Németországhoz, vagy a Szálasi-féle rémuralomhoz. A magukat hatalmas művésznek tartó személyiségek után a 85 éves Vitray Tamás is megszólalt.

Az őcsényi eset rémületes, és nem a média, hanem a politika hitette el az emberekkel, hogy valakik migránsokat akarnak a “nyakukba küldeni”. Vitray a sorosozó propagandával kapcsolatban úgy fogalmaz: Én olyan öreg vagyok, hogy emlékszem a nyilasidők plakátjaira is: játék ez a tűzzel.

Minden indulat nélkül a következő dolgokat ajánlanám a volt televíziós figyelmébe. Az egyik a migránsok ügye: Az EP egyik legfontosabb testülete csütörtökön szavaz a Dublin IV. rendelet módosításáról, amely állandó és felső keret nélküli áthelyezési rendszert hozna létre. Ez az előterjesztés szemben áll azokkal az európai tanácsi döntésekkel, amelyek azt sürgetik, hogy lehetőleg még a belépés előtt történjen meg a menekültstátuszról szóló döntés. Ráadásul a módosítással egy olyan szankcionálási rendszert is bevezetnének, amellyel a kötelező áthelyezésben való részvételtől tennék függővé egy tagállam hozzáférését az unió strukturális alapjaihoz.

Vitray Tamás nem bírta megállni, és nyilasozott egyet
Vitray Tamás nem bírta megállni, és nyilasozott egyet

A nyilasok emlegetése kapcsán pedig pont a mostani kormány volt az, amely a leghatározottabban fellépett a neonáci jelenségekkel szemben. Még az I. Orbán-kormány idején rendőri erővel szüntettek meg egy újnáci klubot Angyalföldön. A mostani ciklusban pedig több náci vonulást is betiltottak. Mindezek a csoportocskák a balliberális kormányok ideje alatt szabadon grasszálhattak az utcákon.

Végül azért lenne egy jó tanácsom Vitray Úrnak. Ennyi idősen jobb lenne, ha már az unokáival, vagy dédunokáival foglalkozna, és nem beszélne butaságokat. Mindenkinek jobb lenne.

(honatya.blogstar.hu)

Migránsáradat – Megint jönnek! – Ismét mozgolódás van a balkáni migránsútvonalon

Nyílt levél a rezsicsökkentést elfogadó, de azért a kormányt lenyilasozó Vitray Tamásnak