in ,

Elképesztően látványos volt a tűzijáték! Itt lehet végignézni / visszanézni jó felbontásban! Videó

Fényfestés és görögtűz is tarkította a showt.

Kovács Zoltán, a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról is beszélt az ünnepi programok kapcsán, hogy a Szent István-napi tűzijáték Euró­pa legnagyobb tűzijátéka, és

mára Magyarország egyfajta jelképévé vált,

amelyet sok százezren figyelnek a helyszínen és milliók televízión keresztül.

 

VIDEÓ:


„Az idei művészeti koncepciót Iványi Árpád és Réti Barnabás, a látványtervet Seres Anikó készítette és programozta, a zenei aláfestést pedig Elek Norbert komponálta magyar komolyzenei dallamok felhasználásával” – árulta el az államtitkár.

Fényfestés és görögtűz is tarkította a showt
Kovács Zoltán ismertette, hogy a tűzijátékot az Országház és a Duna-parti épületek grafikus fényfestése és drónshow egészítette ki. A műsor során 34 ezer pirotechnikai effekt világította be az eget 230 indítási pontról, köztük a Szabadság és az Erzsébet hídról, valamint hét folyami uszályról és számos pontonról – sorolta.

A tűzijátékot ezúttal is görögtűz zárta, újdonság volt azonban, hogy a vízfelületeken is kilőttek úszó pirotechnikai effekteket – állt a beharangozóban.

 

(Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Nincs itt elszigeteltség! Elképesztő diplomáciai találkozó volt Orbán Viktornál augusztus 20-án – Videó

Teljesen lepusztult Budapest – Elhanyagoltak a közterületek, a gyomok és méhlegelők fővárosa fogadja a turistákat + videó