in ,

Elképesztő videó – Aerobicvideón örökítette meg a puccsot egy burmai edző

Egy mianmari nő épp aerobikóráját tartotta az interneten

Egy mianmari nő épp aerobikóráját tartotta az interneten, amikor a háttérben megérkeztek az államcsínyre készülő katonai junta járművei. 

A mianmari hadsereg hétfőn, a parlament ülése előtt néhány órával vette át a hatalmat. A lépést azzal indokolták, hogy a kormány nem reagált a katonaság feltételezett választási csalásokkal kapcsolatos panaszaira.

Az államcsínyt követően a kormányból eltávolítottak 24 minisztert és helyettes tárcavezetőt, helyükre pedig 11 új minisztert neveztek ki.

Emellett őrizetbe vettek 400 képviselőt. A kabinet aktív és volt tábornokokból, valamint Thein Szeinnek, Mianmar előző elnökének, a hadsereg egykori tábornokának tanácsadóiból áll.

A délkelet-ázsiai országban november 8-án tartottak választásokat, amelyen az NLD 396 helyet szerzett meg a 476 fős parlamentben, a hadsereg támogatását élvező Szövetségi Szolidaritás és Fejlődés Pártja (USDP) mindössze 33 mandátumot kapott. Az országot 1962-től 2011-ig vezető katonaság az eredmények felülvizsgálatát követelte szabálytalanságokra hivatkozva.

 

ÍME A VIDEÓ:

 

(mandiner.hu)

 

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Kocsis Máté nagyon kiakadt: Gyurcsány Ferenc volt a kezdeményezője az ülésnek, amelyre el sem ment

Íme Gyurcsányék teljes vagyona