in ,

Ezt a Mély Állam egy időre elbukta – Az Oroszországot felforgatni akaró CIA ügynök 3.5 évet kapott – Megy a börtönbe Navalnij

Lassan minden(ki) a helyére kerül

Elítélte mai tárgyalásán a moszkvai bíróság Alekszej Navalnij ellenzéki politikust. Az augusztusban (állítólag. A szerk.) megmérgezett, majd januárban Oroszországban előállított aktivistát két és fél év letöltendő szabadságvesztést kapott.

Két és fél év szabadságvesztés vár Alekszej Navalnij ellenzéki politikusra a moszkvai bíróság mai döntése szerint. A tárgyalás azt hivatott eldönteni, hogy letöltendővé változtassa-e a bíróság az ellenzéki politikus ellen az úgynevezett Yves Rocher-ügyben meghozott felfüggesztett ítéletet. Az ítéletet kihirdető bíró abban találta bűnösnek, hogy többszörösen megsértette a próbaidő feltételét, több alkalommal nem jelentkezett a büntetés-végrehajtási szolgálatnál 2020-ban, még akkor sem, amikor feltehetően az orosz titkosszolgálat (állítólagos. A szerk.) mérgezéses merénylete után Németországban kezelték.

Navalnijt három és fél évre ítélték el, egy évet azonban elengedett a bíróság, beszámította a 2008-ra visszanyúló bírósági ügyben már letöltött házi őrizetét. Ezt lényegében enyhítésként lehet felfogni. A Dozsgy ellenzéki hírtelevíziónak nyilatkozó szakértők szerint a hatalom egyfajta kompromisszumos megoldást talált, még a Nyugat nyomására sem hátrálhatott ki Navalnij elítéléséből, mert az a gyengeség jele lenne.

(index.hu  nyomán)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Elképesztő videó – Aerobicvideón örökítette meg a puccsot egy burmai edző

Menczer Tamás visszaszólt a hollandoknak: kezdek aggódni a holland demokrácia állapotáért