in ,

Döbbenet! A baloldal már Laár Andrással is szórakozik! Laár András megdöbbent a Párbeszéd politikai gúnyolódásán

A PÁRBESZÉD MEGSÉRTETTE A MŰVÉSZ SZEMÉLYISÉGI JOGAIT

Egészen elképedtem, amikor megláttam ezt a plakátot, amit a Párbeszéd Magyarországért párt jelentetett meg politikai üzenettel – írja Facebook-közleményében Laár András humorista. A Karácsony-párt a művész engedélye nélkül használta fel a humorista legismertebb karakterét arra, hogy Müller Cecília tiszti főorvost kifigurázza a maszkviseléssel kapcsolatban.

Megdöbbent Laár András humorista, amikor meglátta, hogy legismertebb karakterét, Besenyő Pista bácsit használja fel a Párbeszéd politikai hangulatkeltésre. A művész pontokba szedte kifogásait, elsőként azt említette, hogy a beleegyezése nélkül használták fel az egyik legismertebb karakterét, Müller Cecília mellé montírozva.

„Meg vagyok döbbenve, hogy ilyet manapság meg lehet tenni. Nekem eszembe se jutna egy ismert ember képét a megkérdezése nélkül ilyen kontextusba helyezni”

– írta közösségi oldalán a humorista, aki mindig arra törekedett, hogy kimaradjon a politikai vitákból.

 

 

„Sem politikus nem vagyok, és nem is hiszek a politikai megoldásokban. A jobb- és baloldal jelenlegi szembenállását, egymás elleni ‘élet-halál’ harcát természetellenesnek tartom, hiszen az ember, mint lény, úgy teljes, hogy jobb keze és bal keze is van, és ezek a kezek egymás segítésére vannak teremtve, nem pedig egymás elleni küzdelemre. A politika színterén is ezt az együttműködést várnám el mindkét oldaltól. Mivel ennek a fordítottja valósul meg a valóságban, maga a politika, mint módszer vált hiteltelenné számomra. Ezért érint nagyon kínosan, ha politikai ügyekhez próbálnak engem hozzáragasztani.”

– indokolta felháborodását Laár. A humorista hozzátette: ő maga soha nem állt be egyik táborba se, nem adta a nevét és a karaktereit egyik oldal mellé, de ellene sem. A művész a maszkviseléssel kapcsolatban elmondta: szabálykövető emberként szerinte jó, ha védjük magunkat és embertársainkat a maszk segítségével.

– Ugyanakkor megértem azokat is, akik lázadnak a maszk ellen, hiszen kényelmetlen. Ez a személyes álláspontom. Nem örülök, hogy a maszkvitába belerángattak a megkérdezésem nélkül – írta közleményében Laár, aki befejezésül kijelentette: személyiségi és szerzői jogai is sérültek.

 

 

 

A Párbeszéd Magyarország a művész közleménye után eltávolította a gúnyolódó posztot a közösségi oldaláról. „Hétfő este közzétett posztunkhoz – reagálva Müller Cecília kijelentésére, amely szerint nem kell maszk az iskolákban – „Besenyő Pista bácsi”-illusztrációt használtunk. Ez rossz döntés volt, a posztot töröltük. A figurát megszemélyesítő művésztől, Laár Andrástól elnézést kérünk!” – írták közleményükben.

 

 

(Nagy Orsolya, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hoppá! A Barcelona és a Fradi szurkolói közösen népszerűsíthetik az ügyet – Spanyolország lehet a következő európai uniós állam, ahol határidőre összegyűlik a kellő számú aláírás a székely petícióhoz

Lehet ám jó a Hír Tv Horn Gábor és Pulai nélkül is! Több jobboldal, kevesebb libernyák!