in , ,

Csekk Katka – Közel a teljes becsicskulás: külföldről kapott információk segítik a nyomozást Cseh Katalin ügyében

Megérkezett Lengyelországból a magyar hatóságokhoz az a jogsegély, amelyet még a Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthető céghálózat ügyében kezdeményezett a NAV – tudta meg a Magyar Nemzet.

 

 

Megérkezett Lengyelországból a magyar hatóságokhoz az a jogsegély, amelyet még a Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthető céghálózat ügyében kezdeményezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – írta meg a Magyar Nemzet. Mint ismeretes, már két éve folytat a NAV költségvetési csalás miatt eljárást a momentumos politikushoz köthető cégcsoporttal kapcsolatban,

ugyanis gyanús körülmények között juthattak több milliárd forintnyi uniós pályázati pénzekhez.

Mivel az ügyben egy cseh vállalat neve is előkerült, így a NAV korábban kezdeményezte, hogy az ügyészség forduljon jogsegélykérelemmel a cseh hatósághoz. A jogsegélyre adott választ tavaly júniusban küldte meg a Prágai Kerületi Ügyészség a magyar hatóságoknak. A lap szerint a cseh hatóságok válasza értesüléseink szerint a gyanút erősítheti.

A NAV Litvániához és Lengyelországhoz fordult

 

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, kiderült ezek után, hogy az ügy szálai Lengyelországig és Litvániáig érnek. Ennek kapcsán derült ki az új fejlemény, miszerint

a lengyel jogsegélyt a közelmúltban megküldték a magyar hatóságoknak.

Nem mellesleg, költségvetési csalás miatt már egy gyanúsítottat ki is hallgattak a Cseh-botránnyal összefüggésben. A lap információi szerint a gyanúsított a Cseh-család cégéhez kapcsolható egyik vállalkozás tisztségviselője.

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Na, ez is megy a levesbe? Adócsalással kapcsolatban indítanak vizsgálatot Olaf Scholz kancellárral szemben

A miniszter kemény szavai: Magyarországon a baloldali ellenzék által kínált politikai termék ma a hazaárulás