in , ,

Bukás előtt áll Merkel? – A Civey Intézet adatai szerint 17 éves mélypontra zuhant a CDU népszerűsége – Jön fel az AfD!

Bundesmutti bajban van.

A német jobboldali választóknak úgy tűnik kezd nagyon elege lenni Angela Merkelből és a CDU-ból. A hetek óta zajló koalíciós előtárgyalások nem sok szavazónak nyerte el a tetszését, amit nagyon jól mutat egy most nyilvánosságra került felmérés.

A Civey Intézet adatai szerint 17 éves mélypontra zuhant a CDU népszerűsége, így jelenleg csupán 29 százalék szavazna az alakulatra. Az SPD 21, a bevándorlásellenes AfD 15, a liberálisok és a Zöldek 11-11, míg a Die Linke 10 százalékon áll. Világosan látszik, hogy az AfD az elmúlt hetekben is nagyon sok CDU-szavazót megnyert magának. Míg az AfD a parlamenti megmérettetésen még csak 12 százalékot kapott és a CDU 33-at, addig mostanra az egyik erő három százalékot nőtt, míg a másik ennyit csökkent.

 

Miközben tovább zuhan a CDU Merkel csak arról tud beszélni, hogy érdemes egy „második fordulót” tartani és tovább küzdeni a kormányalakításért. A CDU elnöke hangsúlyozta, a kormány megalakítása annyira fontos feladat, hogy akkor is küzdeni kell érte, ha a tárgyalás „biztosan kemény lesz”. Hozzátette: minden nehézség ellenére azzal a szándékkal folytatja a megbeszéléseket, hogy a négy párt teljesítse „a választóktól kapott kormányalakítási megbízást”. Az egyeztetések elhúzódását azzal magyarázta, hogy a négy pártnak nagyon eltérő elképzelései vannak, és igen bonyolult ezeket összehangolni.

Egyre nagyobb gondban van Angela Merkel
Egyre nagyobb gondban van Angela Merkel

Egy pénteken ismertetett felmérés szerint a németek 68 százaléka úgy véli, előrehozott választásokat kell tartani, ha végképp kudarcba fulladnak a tárgyalások a Jamaica-koalícióról. Merkel minden bizonnyal elkerülne egy ilyen szituációt, mivel hétről-hétre veszíti el a szavazóit, így egy előrehozott voksolás megpecsételné a sorsát. Az is jól látszik azonban, hogyha létre is jön a négypárti koalíció, az minden lesz, csak stabil nem. Németország tehát a totális bizonytalanság felé sodródik, ez pedig Magyarországnak sem jó.

 

(kulvilag.blogstar.hu)

Az áruló Niedermüller nem érti, miért nem akarunk befogadni egyre több migránst – Elmagyarázzuk neki???????

USA beavatkozik a magyar médiába?