in ,

Kijárási korlátozást vezet be szombattól a magyar kormány

Március 28-tól egészen április 11-ig kijárási korlátozásokat vezet be a magyar kormány

Március 28-tól egészen április 11-ig kijárási korlátozásokat vezet be a magyar kormány. Két héten keresztül az otthonunkat vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el

– erről beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádión pénteken. Az eddig ismert nemzetközi példák alapján kívánják bevezetni ezeket, de úgy, hogy azért még elviselhető legyen az emberek számára. Orbán szerint alapvetően a bajor megoldásból indulnak ki, de a miénk szigorúbb. A rendeletben szerepel majd, hogy az élelmiszerboltokba, patikákba, drogériákba 9 és 12 óra között csak az idősek mehetnek.

Tizenhatodik nap. Kijárási korlátozás. Rendelet aláírva, pecsételve

Gepostet von Orbán Viktor am Donnerstag, 26. März 2020

 

A miniszterelnök elmondta, kérdőívekkel próbálják nyomon követni, hogyan alakul az emberek élete, ezekből megállapították, hogy az eddigi korlátozások eredményesek. Az intézkedések hatására 500 ezerről 50 ezerre csökkent a társadalmi kontaktusok száma, vagyis a magyarok fegyelmezetten csökkentették társadalmi életüket, de ez megállt, nem csökkent tovább, ezért lesz kijárási korlátozás, ennek most volt itt az ideje.

Alapos indokkal lehet csak utcára menni: gyereket lehet óvodába, iskolába vinni (ahol 5 főnél nem nagyobb csoportok vannak), ki lehet menni a szabadba, de nem csoportosulva.

Orbán állítása szerint a rendőröknek elmondta: most nem az a feladat hogy sarkosan mindent betartassunk az emberekkel, azt kell elnyerni, hogy meglegyen az együttműködés, persze ha veszélyes a többiekre nézve, amit valaki csinál, akkor nyilván fel kell lépni.

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Hoppá! Húszmillió darab koronavírus elleni gyógyszert készíthetnek Magyarországon

Keletről jön a segítség! Félezer lélegeztetőgép érkezik Kínából!