in ,

Bravó, főpolgármester – Szeméttel teli szellemház borzolja a kedélyeket Óbudán

Elhagyatott, szeméttel teli ház miatt vannak felháborodva a III. kerületi Mocsárősdűlő lakói.

Elhagyatott, szeméttel teli ház miatt vannak felháborodva a III. kerületi Mocsárősdűlő lakói. A választási kampány egyik kerületi slágertémája volt a zöldövezeti terület sorsa, ám a baloldali városvezetés már nem érzi magáénak a terület tisztán tartását. Ezért a helybeliek nagyszabású takarító akciót is szerveznek.

 

Egy hatalmas lakóparktól mindössze öt méterre áll a mocsárosdűlői elhagyatott ház a III. kerületben. A természetvédelmi területen halmokban áll a szemét, a házat évek óta senki sem használja, hasznosítja, de ami a legfontosabb: teljesen elhanyagolja. A  III. kerületi önkormányzat egyáltalán nem foglalkozik a terület takarításával, mivel lapunknak hangsúlyozták: a természetvédelmi terület a fővárosi hatáskörébe tartozik, ezért nem az övék a felelősség. Kerestük az ügyben ezután a fővárosi önkormányzatot, de kérdéseinkre nem kaptunk választ.

A lakóközösség egyik szószólója viszont lapunknak elmondta: a helyi embereket módfelett zavarja az otthonuk közelében felhalmozott szemét, ezért olykor megtisztítják a ház körüli részt, sőt nagyszabású takarító akciót is szerveznek a területen.

 

 

 

 

Különös, hogy éppen Karácsony Gergely főpolgármester pártja, a Párbeszéd − amely pedig egy ideje a „Zöldek” kiegészítő nevet is felvette − volt a leghangosabb a Mocsárősdűlő természetvédelmi jellege megőrzésének ígéretében. A párbeszédes Szabó Tímea, Óbuda országgyűlési képviselője a kampányban még a jelszavak, ígéretek szintjén a szívén viselte a terület sorsát, miközben az óbudai önkormányzat és a főváros közösen a Mocsárősdűlő egy részére további lakóparkot tervezett. A botrány kirobbanása után a főváros látszólag letett a tervéről, sőt le is tagadta volna. A fővárosnak aztán lett egy újabb terve a terület hasznosítására: egy lovardának adtak zöld jelzést.

Bús Balázs, a kerület fideszes volt polgármestere a Magyar Nemzet megkeresésére korábban elmondta: annak ellenére, hogy az egész területen változtatási tilalom van érvényben és zöldövezetté lett nyilvánítva, a főváros engedélyével egy lovascentrumot akarnak oda építeni.

 

 

 

 

Bús Balázs úgy fogalmazott: a Mocsárosdűlő védett területéből Karácsony Gergely egyszemélyi döntéssel egy 2,5 hektáros részt pályázat nélkül, fű alatt átjátszott egy Zabszalma nevű zuglói alapítványnak, amely ott lovardát működtetne. A politikus kiemelte: ezt úgy tette meg a főváros jelenlegi első embere, hogy sem a helyi önkormányzatot, sem a helyieket nem tájékoztatták róla.

Az országgyűlési választás után a változtatási tilalom ellenére egy furcsa „lovarda” azért létrejött a területen. Úgy tudjuk: négy lovat tartanak egy kisebb területen, egy konténert beállítva melléjük.

 

 

 

 

 

(Nagy Orsolya, magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Na, ne! Joe Biden belengette, hogy újraindulna az elnökválasztáson

Ezek lennének a szövetségeseink? Szerdán bejelentést tesz a Présember – a 444 szerint szankciók is jöhetnek