in ,

Bayer Zsolt – Szürke farkas Vona

Bayer Zsolt vezércikke

Talán mindenki emlékszik a videóra, amelyen az látható, ahogy valahol Törökországban, egy egyetemi campuson a felhevült hallgatóság önfeledten ünnepli Vona Gábort, a „nemzeti radikális” Jobbik elnökét, és a felhevült hallgatóság azt üvölti Vonának hálásan, hogy „szürke farkas Vona!”.

Vona mindvégig tagadta, hogy valaha bármi köze is lett volna ehhez a bizonyos Szürke Farkasok nevű, szélsőséges, iszlamista, terrorista szervezethez, bár több olyan fénykép is napvilágot látott, amelyeken Vona e szervezet intézményes jelét mutatja kezével. A félrebeszélésnek, hazudozásnak most már vége.

Nem pusztán az vált egyértelművé, hogy Vonának igenis köze van a Szürke Farkasokhoz, hanem az is, hogy Vona Gábor pártelnök egyik legjobb, legközelebbi, legbizalmasabb barátja maga Musa Serdar Celebi, e szervezet s több más, szintúgy szélsőséges szervezet tagja, vezetője, aki a II. János Pál pápa elleni merénylet egyik vádlottja is volt, s akit szoros kapcsolat fűzött Ali Agcához, a pápára négy lövést leadó, Szürke Farkas-tag terroristához.

Nem lehet tovább hazudozni. Vona hosszú évek óta ápol bensőséges kapcsolatot Musa Serdar Celebivel, többször járt (évente két-három alkalommal!) Törökországban Celebi szervezésében.

Nem megyek most bele ennek az egész ügynek ideológiai, szellemi vonatkozásaiba, annak taglalásába, hogy tulajdonképpen ki is ez a Vona nevű ember, aki az elmúlt esztendőkben megjárta a Fideszt, a lehető legszélsőségesebb „nemzeti radikalizmust”, elkötelezett keresztény is volt, majd az emberiség utolsó reményét az iszlámban vélte felfedezni, s lett aztán a lehető legidiótább, „Jézus is magyar volt” típusú elméletek szószólója, majd Julius Evola híve, az EU harcos ellenfele, hogy végül kikössön – nyilván átmenetileg – a liberalizmus–EU–Heller Ágnes-tengelyen.

Erről majd még lesz alkalom beszélni eleget. Most viszont kérdéseket kell feltennünk. Egy pillanatra tételezzük fel – munkahipotézisként – azt, ami nem lesz: Vona Gábor Magyarország miniszterelnöke. Beiktatják, felesküszik, megissza a pezsgőt – és azután mi fog következni?

Első kérdés: a legszélsőségesebb iszlamista szervezetek vezetőjével (vezetőivel?) ápolt baráti kapcsolatai miatt vajon hány titkosszolgálat tartja megfigyelés alatt Vona Gábort? Éppen ennek logikus következményeként vajon hány helyről zsarolható Vona Gábor?

Törökországi útjai során vajon milyen felvételek készültek róla titokban, és azokat a felvételeket mely titkosszolgálatok készítették? A török titkosszolgálat? A német titkosszolgálat? Az izraeli titkosszolgálat? Az orosz titkosszolgálat? Vajon mi lehet ezeken a felvételeken, és mikor fogják elővenni valamelyiket befolyásolás vagy zsarolás céljából?

A német titkosszolgálatok hosszú-hosszú évek óta kiemelten figyelik a Németországban élő Celebit, akit nemzetbiztonsági kockázatként tartanak számon. Vajon mit szólnak a német titkosszolgálatok Vona és Celebi barátságához, és mit szólnának hozzá, ha az egyik EU- és NATO-tagtársuk, szövetségesük miniszterelnöke egy iszlamista terrorista kedves barátja lenne? Mit szólnának ehhez a többiek? S vajon a Vatikán mit szól mindehhez?

És mi, akiket ez az ember folyamatosan kioktat erkölcsből, hazafiságból? És az egyre fogyatkozó, de eddig még kitartó jobbikos tábor? A teljes szellemi összevisszaságon és kilátástalanságon túl, amely Vona legfőbb jellemzője, hogyan lehetne miniszterelnök valaki, akinek a puszta létezése nemzetbiztonsági kockázat?
(Bayer Zsolt, magyaridok.hu)

Nyílt levél Janiczak Dávidnak

Alföldi arra a Jobbikra szavazna, akik a Dunaparti cipőkbe köpködnek, akik a Parlamentben két éve még össze akarták írni a zsidókat