in ,

Apáti Bence – A gödi momentumos polgármester megalázó vereséget szenvedett

Tyúkólat sem, nemhogy az országot!

A GÖDI PÉLDA SZERINT AZ ORBÁN-FÓBIÁS SZÖVETSÉG CSAK A TERVEZŐASZTALON, ELMÉLETBEN MŰKÖDIK

A Momentum nevű párt vezetőiről eddig is tudni lehetett, hogy tájékozottságuk és kézzelfogható tudásuk nyilvánvaló hiányát csak hatalmas arcukkal képesek kompenzálni. Valódi politikai teljesítményük ki is merült abban, hogy a valaha volt legdemagógabb kampánnyal, az Index hathatós segítségével képesek voltak megakadályozni a budapesti olimpiát. Amikor viszont a sors furcsa fintora és egy a posztjára méltatlanná vált, a közösségére szégyent hozó vidéki polgármester miatt mégis sikerül megnyerniük egy várost, akkor viszont villámgyorsan, néhány hónapon belül kiderül a csillogó szemű pártjuk színeiben politizáló polgármesterükről, hogy ugyan kétségtelenül fiatal, és valóban csillog a szeme is, de ugyanakkor teljesen alkalmatlan egy város irányítására vagy a közgyűlés ellenzéki pártjainak egyben tartására.

Ez utóbbi persze nem egy egyszerű mutatvány, tekintve, hogy a DK-tól az LMP-ig tartó moslékkoalíció (illetve, így a Pride hónapjában helyesebb lenne inkább ebben az esetben a szivárványkoalíció szót használni), egyetlen közös pontja, amelyben minden törpepárt delegáltja egyetért, hogy O1G.

Az O1G bizonyos alkalmakkor valóban képes betölteni a szerepét, például ha a Kossuth terén pár ezer hülyegyerek szánkólopás és az ország karácsonyfája elpusztításának céljából megy ki randalírozni. Ilyenkor a Momentum elnökségi tagjai egymás mellett szoktak gyönyörködni a Jakab Péter által vezetett, valamilyen érthetetlen okból még Jobbik névre hallgató balliberális párt kisszámú, ám annál agresszívabb aktivistáival abban, hogy a magyarországi kereszténygyűlölő Antifák fel akarják gyújtani a szegény, semmiről sem tehető karácsonyfát.

Elég akkor is a Fidesz és Orbán Viktor irracionális és vak gyűlölete, amikor Vágó István karácsonykor, egészen pontosan december 26-án gondolja úgy, hogy jó ötlet Jézus Krisztuson gúnyolódni. Ami egészen biztosan kéjes örömmel tölti el azt a Fekete-Győr Andrást, aki szerint ezeket a számunkra szent napokat arra kellene inkább használni, hogy átprogramozzuk a tudatlan és krokodilagyú vidéki rokonaink televíziókészülékeit, de a magát keresztény konzervatív pártként meghatározó Jobbik még megmaradt elnöksége otthon, a négy fal között vagy a harmadik sör után azért biztosan felszisszen. Majd kissé idegesen és ijedten körbenéznek, látta-e valaki a reakciójukat, hiszen ha Jakab tudomására jut, hogy felhúzták a szemöldöküket az újkomcsi anarchisták akciója hallatán, félő, hogy a szélbalos gondolatokkal az ATV nézőinek udvaroló pártelnök őket is kirúgja.

És akkor még nem is beszéltünk a közelmúlt eseményeiről. A szivárványszínű zászlókról, amelyek Magyarország legfontosabb ünnepe előtt néhány nappal jelentek meg, és augusztus 20-án is az ellenzéki vezetésű városházákon lengedeztek büszkén és provokatívan, egyértelműen megüzenve, hogy a balliberálisoknak sokkal fontosabbak a transzneműek, az interszexuálisak és a queer királynők, mint székely testvéreink.

Ismert, hogy ezeken a helyeken sok esetben a székely lobogót cserélték az LMBTQ-közösség harci zászlójára. A valaha jobboldali politikusokból álló párt tagjai Szilágyi György kivételével pedig meg sem mukkantak, amikor egy momentumos képviselő lerángatta a városházáról a székelyek zászlóját. A megmukkanást pedig egészen biztosan vad ejnye-bejnyézés és fenyegetőzés követte Jakab részéről, hiszen a Jobbik elnöke számtalan alkalommal megüzente a pártjának, hogy az összellenzék törékeny egységének megtartása érdekében el kell engedni minden, a jobboldalhoz köthető gondolatot.

Csak az O1G-zés, a vidékizés és a Mészáros Lőrinc-ezés maradhat.

És ezek csak világnézetbeli különbségek. A gödi fiaskó kristálytisztán megmutatta, hogy mennyire működésképtelen az a modell, amikor a DK, az LMP és a Momentum kezébe kerül a hatalom. Amikor valódi összefogás árán lehet csak irányítani egy várost. Mert a bohózat szó sem fejezi ki elég pontosan azt, ami most Gödön történik.

Tragikomédia inkább a javából.

A gödi városvezetés tagjai megvadult hié­nafalkaként támadtak egymásra, ráadásul a közgyűlésekről olyan felvételek szivárogtak ki, amelyek láttán egy laikus joggal gondolhatná, hogy nem szövetségesek, hanem egymást szívből gyűlölő ellenségek marakodnak egymással. A nyilvánosságra került közgyűlések képkockáin az is látszik, hogy a fiatal és tapasztalatlan polgármesterre finoman szólva is nagy a városvezetői kabát, képviselőtársai gond nélkül megeszik reggelire, simán lekezelik a kommunikációs képességek híján lévő, kissé butuskának tűnő momentumos politikust, aki a viták során aggasztó állapotba kerülve, mint valami rosszaságon kapott 14 éves, sértett és komplexusok tucatjával terhelt kiskamasz, elveszve és dadogva zavarodik bele a mondandójába, miközben megszégyenülve veszi tudomásul, ahogy a testületi ülés résztvevői gyakorlatilag kiröhögik.

A felvételeken tehát a legkevésbé sem tűnik felelős, cselekvőképes és határozott polgármesternek.

Mostanra pedig már teljesen követhetetlenné vált, hogy mi történik a településen. Balogh Csaba a Samsung-gyárral és a többi ellenzéki képviselővel vívott reménytelen háborújában megalázó vereséget szenvedett.

Volt szövetségesei felfüggesztették tisztségéből, a város így vezető nélkül maradt, ami akár elégtételt is jelenthetne nekünk, akik évek óta azzal érvelünk, hogy az O1G-zászló alatt összegyűlt moslékkoalíció tagjai nemhogy egy országot vagy egy kisebb várost, de egy tyúkólat sem tudnának elvezetni, de pandémia idején inkább rémülettel tölt el bennünket a gödi összeomlás és tehetetlenség.

Az ügy súlyosságát jelzi, hogy a DK és a Momentum elnöke, Gyurcsány és Fekete-Győr is kénytelen volt Gödről egyeztetni. Nem volt más választásuk, hiszen bár a függetlenobjektív sajtó megpróbálja elhallgatni és elbagatellizálni, de a teljes körű ellenzéki összefogás jövőjére nézve egy valóságos katasztrófa, amit Göd ellenzéki politikusai az elmúlt fél évben műveltek. Az egész ország látja, hogy az ellenzék Orbán-fóbiára építkező, laza szövetsége csak a tervezőasztalon, elméletben működik. A gyakorlatban viszont egymásnak fegyelmiket osztogató, egymást eláruló, hátba szúró és a polgármesterüket felfüggesztő politikusok vannak, akik egymást már Orbánnál is jobban gyűlölik, annyira, hogy a működésképtelenség határára taszítják saját városukat.

De véleményem szerint a legnagyobb blama mégsem a fentebb részletezett események bekövetkezte, hanem az, hogy még a viszályban érintett két párt elnöke sem tudott rendet tenni. Gyurcsány és Fekete-Győr hiába találkozott, és hiába fogadkoztak a Balaton partján kamerák kereszttüzében, hogy helyrehozzák a problémát, a gödi válság azóta sem oldódott meg.

Ami azt jelzi, hogy a moslékkoalíciók működésében bekövetkezett problémákat még az ellenzéki pártok elnökei sem képesek helyrehozni.

(Apáti Bence, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Hoppá! Könyv jelent meg Orbán Viktorról! Nincs olyan politikai életút Európában, mint Orbán Viktoré

Rendkívüli Civil Kör: hiszek Magyarország feltámadásában. Videó