in ,

Akcióban az ellenzék – A Makovecz templom után a herendi életfát is megrongálták

Megrongálták szerda hajnalban a belvárosi körforgalomban található porcelánfát

A tettes vagy tettesek a keményporcelánból készült alkotás több alsó ágát törték össze éjszaka. A műalkotás tulajdonosa, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. azt közölte közösségi oldalán, hogy le vannak sújtva a vandalizmus miatt, de mindig eggyel többször hozzák helyre a porcelánfát, mint ahányszor a jövőben tönkreteszik. Egy hozzászóló azt írta, a Méz Rádió webkamerája szerint fél háromkor rongálta meg valaki a porcelánfát, majd egy órával később újra visszatért oda valaki.

 

 

– Nehéz szavakba öntenem a csalódást, amit nem csupán városvezetőként, de magánemberként is érzek. A város kincseit ért szándékos károkozást önkormányzatunk – és úgy vélem, egész Veszprém városa – egy emberként mélyen elítéli – fogalmazott Porga Gyula polgármester a legnagyobb közösségi oldalon. Hozzátette, az életfa területét belátó kamera rögzítette a cselekményt, a rendvédelmi szervek pedig eljárnak az ügyben. A polgármester reményét fejezte ki, hogy sikerül helyreállítani az eredeti állapotot és orvosolni az okozott kárt.

A közel három és fél méter magas alkotás – amelyet Meixner Etelka tervezett – tavaly júniusban került a helyére a Brusznyai Árpád utca – Mártírok útja – Mindszenty József utca kereszteződésbe.

Munkatársunk friss információi szerint elfogták a rendőrök a herendi szobor rongálóját

Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens az előzményekről elmondta, kővel megrongálta valaki az egyik veszprémi körforgalomban levő porcelán emlékművet, amivel mintegy hárommillió forint kárt okozott, erről érkezett bejelentés a rendőrségre augusztus 12-én 3 óra 45 perckor.

 

A veszprémi rendőrök már szerdán délelőtt kilenc órakor elfogták az elkövetőt a Rózsa utcai játszótéren, majd előállították a helyi rendőrkapitányságra. Őrizetbe vették és rongálás bűntett gyanúja miatt kihallgatták.

A 20 éves sárkeresztúri férfi beismerte tettét, és elmondta, hogy idegességében dobálta meg kövekkel a szobrot.

A nyomozók indítványozzák a letartóztatását.

 

(veol.hu, Kovács Erika, Marton Attila)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Nagyon jó a műsor! Gyurcsány Ferenc naponta alázza meg a Momentumot: ismét felfüggesztették a gödi momentumos polgármestert

Megérte annyit tüntetni – Újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma Németországban