in , , ,

AGYHALÁL – Az MSZP mitugrász kisdobosa Brüsszel oldalán, Magyarország ellen vonul csatába

Döbbenet ez az ember

Kéjes kárörömmel fogadta “Orbán megbüntetését” Ujhelyi István, aki szerint az Európai Unió nem Magyarországot, hanem a “lopós kormányokat” szeretné megbüntetni.

 

Brüsszelből jelentkezett be Facebook-oldalán Ujhelyi István szocialista EP-képviselő, hogy értékelje Jean-Claude Juncker mai bejelentését. Ujhelyi szerint igen jelentős kérdésről van szó, amelyről már régóta vita folyik az EU-ban:

mit lehet kezdeni az orbáni rendszerekkel?

Ujhelyi szerint az Orbán-kormány miközben igényt tart az uniós támogatásokra, a magyarokat saját európai közösségük ellen hangolja, a támogatásokat pedig korrupt módon használja fel. Ujhelyi magát európai, baloldali hazafiként jellemzi, ilyen minőségében pedig örömmel ad ma hírt az Európai Bizottság bejelentéséről:

Egy olyan állásfoglalást tett ma közzé a bizottság, amelyre mi többször az elmúlt években (…) már javaslatot tettünk.

Ezt követően az alaptételeket sorolva Ujhelyi valamilyen rejtélyes oknál fogva Bayer Zsolt puclicistát szólítja meg:

Üzenem Bayer Zsoltnak, hogy olyan eszközöket és módszereket kell találjon az európai intézményrendszer, amellyel Orbán Viktor kormányát képes büntetni. Amelyben Orbán mozgásterét csökkenti. Amelyben eléri, hogy Orbán az illiberális, az európai értékeket és a demokráciát sújtó, sértő otthoni politizálását ne európai uniós forrásokból finanszírozza. (…) Egy olyan megoldást kell találjanak, amelyben viszont a nemzet egésze nem sérül.

Majd gyászos arccal aggodalmaskodik egy kicsit az Erasmus lehetőségét majdan elbukó mai általános iskolásokért, az Angliában mosogató fiatalokért, akik majd azért nem jönnek haza vállalkozni, mert nem lesz rá uniós támogatás Orbán Viktor hibájából. Ujhelyi értékelése szerint ellenben kifejezetten nagy kegy, hogy nem veszik el a forrásokat tőlünk, legfeljebb felfüggesztik vagy csökkentik, esetleg leállítják a kifizetést.

Nem forrást veszítünk, hanem a kormányt szorítjuk arra rá, hogy betartsa a szabályokat.

Ez Orbán Viktor számára rossz hír – mondja Ujhelyi, aki nem is tudja leplezni örömét közben, majd lelkesen meséli, hogy Orbán Viktornak bizonyára nehéz, kellemetlen percei lesznek, amikor az Európai Néppárttal tárgyal.

EchoTV, Facebook; Fotó: HVG

(forrás:pestisracok.hu)

Magyarország köszöni szépen, jogállam

Agyhalál – Bősz Anett és az anyaság