in , ,

“Világváros” – Megtámadtak egy katolikus templomot Bécsben, öt szerzetest túszul ejtettek

Csütörtökön két ember berontott egy bécsi katolikus templomba, majd megtámadott, és túszul ejtett több szerzetest

A brutális támadás során az elkövetők megkötözték és kirabolták a szerzeteseket. Az áldozatok közül legalább öten súlyos sérüléseket szenvedtek, az elkövetők pedig a támadás után elmenekültek a helyszínről. A bűncselekmény délután fél kettő magasságában történt. A rendőri munka azonnal kezdetét vette, egy helikopter is pásztázza a területet, a környéket pedig kordonokkal zárták le. A rendőrség a Twitteren kérte a környékbeli lakosságot, hogy kerüljék el az érintett területet, ezzel megkönnyítve a rendőrök munkáját.

 

 

Jelenleg a nyomozók szerint nincsenek terrorizmusra utaló jelek, bár az indíték e pillanatban ismeretlen. Azonban egyes értesülések szerint az egyik elkövető már napok óta furcsán viselkedett a templom közelében. A WEGA elnevezésű különleges erők és a Cobra nevű taktikai egység is részt vesz a nyomozásban.

Fotó: Krone

Bulat Haydarov, az orosz nagykövetség szóvivője elmondta a Sputnik hírportálnak: “A jelenleg elérhető információk alapján kijelenthető, hogy a támadás következtében sérülést szenvedett áldozatok mindegyike a katolikus egyház kötelekében dolgozik. A rendelkezésre álló tények arra utalnak, hogy rablás történt. Ellenőrizzük, hogy vannak-e orosz állampolgárok a sérültek között.”

A rendőrség szóvivője később a következő közleményt adta ki: “A férfiak sötét hajúak voltak, beszéltek németül, de akcentussal. A betöréskor egy 68 éves szerzetessel találták szembe magukat a támadók, fegyverrel kényszerítették, hogy hasaljon a földre, ahol megtaposták minek következtében súlyos fejsérüléseket szenvedett.”

Forrás: Krone, Vadhajtások; Vezető kép: Krone

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Újraindul a konvektorcsere-pályázat

Tarolt a kormánypárt az időköziken