in ,

BRÉKING! – Angela Merkelre támadt az utcán egy afgán migráns! Közben Allah akbarozott! (videó)

A rend­őr­ség köz­lése sze­rint egy afgán szár­ma­zású mig­ráns akart a német kan­cel­lárra tá­madni.

A rend­őr­ség köz­lése sze­rint egy afgán szár­ma­zású mig­ráns akart a német kan­cel­lárra tá­madni. Az Allah ak­bart (Allah a leg­na­gyobb) üvöltő férfit az utolsó pil­la­nat­ban si­ke­rült le­fog­nia a biz­ton­sá­gi­ak­nak.

 

Angela Merkel szerdán délután éppen a Reichstag épületét hagyta el egy oldalsó kijáratón, amikor nem várt incidens történt. Egy feltehetőleg afgán származású férfi Allah akbart kiáltva próbált a kancellárra támadni, de két testőrnek sikerült lefékeznie, és ártalmatlanítani. A szövetségi elnökhöz siető Merkel így bántódás nélkül hagyta el a helyszínt. Az esetről több szemszögből is készült felvétel, amelyekről kiderül, hogy szerencséje volt Merkelnek, hogy a biztonsági személyzet ilyen éber volt. Szemtanúk szerint a férfi nem bánta meg tettét, csak mosolygott, amikor lefogva elvezették.

A német kancellária elismerte az esetet, arról azonban nem akartak nyilatkozni, hogy ki volt a támadó, vagy hogy mi lehetett az indítéka.

Mindent összevetve Angela Merkel életében a szerdai nap biztosan emlékezetes marad, hiszen 171 nappal a tavaly szeptemberi választások után biztossá vált, hogy megkezdheti negyedik ciklusát is kancellárként.
(ripost.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bayer Zsolt – A békemenet célja

Több százezres tömeg a Békemeneten – feltűnően sok fiatallal! (képek)+(videó, teljes beszéd)