in , ,

Hatalmas a baj az USA-ban – Amerikában már beérett a liberális csodafegyver, a népességcsere

Beérni látszik az amerikai Demokrata párt bevándorlást segítő programja

Beérni látszik az amerikai Demokrata párt bevándorlást segítő programja, egy friss felmérés szerint a 2020-as elnökválasztásokon az aktív választópolgárok körében többségbe kerülnek a spanyolajkúak a feketékhez képest, ami eddig sosem fordult elő.  Minthogy a fekete közösségek kényszerbetelepítése már rég a múlté, önkéntes bevándorlásuk az Egyesült Államokba pedig elenyésző, a latinók lettek az első számú migráns populáció az USA- ban. A Pew Research Center felmérése alapján ez azért különösen érzékeny kérdés, mivel a migrációs hátterű választók jellemzően a baloldali liberális politikai erőket támogatják.

 

Európai szemmel tekintve is figyelemre méltó tendencia az Egyesült Államok demográfiai alakulása. A Pew Research legfrissebb felmérése ugyanis azt jelzi előre, hogy a 2020-as amerikai elnökválasztásokon több lesz az aktív választójoggal rendelkező spanyolajkú választó, mint ahány fekete választó lesz. Ha pedig figyelembe vesszük, hogy az USA-ban az illegális bevándorlók döntő többsége latin- amerikai, mindenképp figyelmeztetés értékű az európai migrációt támogató politikai erők számára is.

Erősödő kisebbségek

A Pew Research adatai alapján az aktív választójoggal rendelkező személyek 13.3%-a latin- amerikai lesz a 2020-as amerikai elnökválasztásokon, míg az afro- amerikaiak csupán a választók 12.5%-át fogják kitenni. A történelemben először tehát többségbe kerülnek a migrációs hátterű, spanyol ajkú népcsoportok az Egyesült Államokban, ami jól mintázza milyen veszélyeket rejt magában az illegális bevándorlás. Minthogy az Államokban a spanyol ajkú népcsoportok teszik ki az illegális migránsok meghatározó többségét, nem meglepő, hogy a már „őshonosnak” számító fekete közösség fölé nőttek létszámban. Az afro- amerikai közösség annak ellenére zsugorodott második számú etnikummá számtani értelemben, hogy a fekete népesség növekedett. Az egyszerű különbség köztük, és az őket megelőző latin- amerikaiak között, nem más, minthogy az utóbbi népcsoport rendkívüli növekedését nagyban segíti a rekordokat döntögető migrációs áradat Közép- és Dél- Amerikából, ezzel a mesterségesen felfújt növekedési ütemmel pedig a feketék képtelenek tartani a lépést, szinte kizárólag a természetes szaporulatra hagyatkozva. Még rosszabb helyzetben vannak az amerikai fehérek, akik 2000-ben még a választók 76.4%-át adták, ma azonban a választójoggal rendelkezőknek csupán kétharmada fehér. Minthogy az Egyesült Államokban a fehér bevándorlók aránya elenyésző, így külső támogatás nélkül képtelenek az etnikumokhoz hasonló népességszaporulatot elérni. Míg kétezer óta gyakorlatilag az összes etnikum tudott növekedni népességszámban, addig a fehérek legjobb esetben is stagnáltak. Ennek „köszönhető” 10 százalékpontos visszaesésük a választópolgárok etnikai megoszlásában. Felmérések szerint ráadásul, a következő 20 évben a bevándorlók száma minden évben háromszorosa lesz az amerikai születések számának, ami a fehérek további háttérbe szorulását fogja hozni.

Az Egyesült Államokba igyekvő hondurasi illegális bevándorlók a határon áttörve a guatemalai Tecun Umanból átmennek Mexikóba 2018. október 19-én. Fotó: MTI/EPA/EFE/Esteban Biba

Minden okkal történik

Természetesen ennek a folyamatnak is megvannak a politikai haszonélvezői. A különböző etnikumok jellemzően a fehér többséget tartják problémáik forrásának, ezért hajlamosak a háttérbe szorításukra felesküdött liberális erőket támogatni. Ezeket az erőket az USA-ban a Demokrata Párt vezeti, akik egyébként az (illegális) migráció szekértolói is az Államokban. Az Axios és a New York Times felmérései szerint az olyan kerületekben, ahol a nemzeti átlag fölötti számban élnek külföldi származású választópolgárok, a Demokraták az esetek 90 százalékos eséllyel a Demokraták nyernek. Ez a bevándorló szavazótábor pedig továbbra is növekedési pályán marad: a Bevándorlási Központ adatai szerint 2040-re további 15 millió (!) bevándorló hátterű személy kerülhet az amerikai választási rendszerbe, az úgynevezett lánc- bevándorlásnak köszönhetően, amely lehetővé teszi az állampolgárságot elnyert egykori (akár illegális) bevándorlóknak, hogy rokonaikat az Egyesült Államokba vigyék, korlátozás nélküli számban. Ezzel szemben a született amerikaiak nagyobb részt szavaznak a Republikánusokra, mint a Demokratákra. Így volt ez a 2016-os választásokon is, amikor Trump a született amerikaiak 49 százalékát tudhatta maga mögött, míg Clintonné csupán 45%- ot. Nem volt ilyen kiegyenlített azonban a migrációs hátterű szavazók voksainak eloszlása. Míg Clinton a migránsok 64 százalékának szavazatait tudhatta magáénak, addig Trump csupán 31 százalékukét a CNN exitpoll adatai szerint. Ez tehát azt is jelenti, hogy a jövőben a Demokraták dolga annál könnyebb lesz, minél több bevándorló érkezik az országba. Minél inkább sikerül saját szavazókkal megtölteniük a liberálisoknak az Egyesült Államokat, annál jobban bebiztosítják örökletes helyüket a kormányon.

Az Egyesült Államokba tartó közép-amerikai kivándorlók egy csoportja és a guatemalai rendőrség tagjai néznek farkasszemet a guatemalai-mexikói határon fekvő Tecun Umanban 2018. október 28-án. Az amerikai-mexikói határ felé gyalogló több ezer emberből, főként hondurasiakból álló menekültkaraván 2018 október 13-án indult útnak. Fotó: MTI/EPA/EFE/Esteban Biba

Mit jelent ez Európának?

Azon túl, hogy a világ elsőszámú katonai nagyhatalma ideológiailag és etnikumilag is eltávolodik az Öreg Kontinenstől, figyelmeztető Európa számára is az USA-ban lejátszódó népességcsere folyamata. A közel- keleti és észak- afrikai migráció folyamatos nyomása alatt Európában is kialakulóban van egy olyan választói réteg, akik a baloldali, liberális politika lekötelezettjei, illetve annak támogatására szorulnak érdekeik érvényesítése érdekében. Az illegális migránsok, akik az európai országok segélyeire pályázva keltek útra, tisztában vannak azzal (vagy legalábbis a lényeget elmagyarázzák nekik), hogy erős nemzetállami kormányoktól nem várhatnak gondtalan életet. Ezzel szemben ha liberális erőket támogatnak hatalomba, azok a fix szavazatért cserébe, saját hatalmuk megtartása érdekében a migránsok minden igényét kiszolgálják. Európa most még tanulhat más hibájából, láthatja milyen az, ha idegenek döntenek az „őslakosok” sorsáról, ugyanakkor ez már az utolsó óra, amelyben az Öreg Kontinens még megmentheti identitását, sőt önnön magát, mielőtt még túl későn lenne a már elindult folyamatokat visszájukra fordítani.

Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd

(Szalai Szilárd, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Leleplező videó – Ennyire nem gyullad meg egy 300 éves tölgyfa – videó

Hatalmas ellenzéki kabaré! Vadai énekel! A fél internet nézi már – videó