in ,

Ez hihetetlen – Ókovács megismételte: A magyar zászló kitűzése megengedhetetlen

Én ezt már tényleg nem hiszem el!

Mindenszo.hu kommentár: Az alábbi írást olvasva elgondolkodtunk…nem lenne itt az ideje annak, hogy Ókovács végre eltakarodjon a Magyar Állami Operaház éléről? Akit sért a magyar zászló, NEM LEHET EGY ÁLLAMI INTÉZMÉNY VEZETŐJE! ELÉG VOLT!

Következzen Pilhál Tamás írása.

Én ezt már tényleg nem hiszem el!
Nem, nem és nem!
Szerintem Önök sem fogják!

A magyar zászlót azonban arra használni, hogy egy vegyes, több nemzet fiaiból és lányaiból álló tánckarban két ember a magyar zászlót tiltakozásra, frusztráltságukat kifejező eszközként, öltözőjük ajtajára tűzzék, az MEGENGEDHETETLEN.

Ez az idézet Stoffán György kollégám mai blogbejegyzéséből származik, akinek ezt Ókovács Szilveszter mondta minapi személyes találkozójukon. Tehát ezek Ókovács szavai, aki immár másodszor nevezi megengedhetetlennek a magyar zászló kitűzését! A kolléga a beszélgetés hatása alatt állva lelkesen számolt be róla, hogy tévedett, mikor múlt heti posztomat átvéve bocsánatkérésre szólította föl Ókovácsot a magyar zászló levetetése miatt. Az Opera-főigazgató ugyanis meggyőzte őt arról, hogy a magyar zászló kitűzése az öltözőajtókra megengedhetetlen tiltakozás volt „két ember” részéről, amivel szegény külföldiek érzékenységét megsértették.
Hogy micsoda?

Kedves Stoffán György! Kedves Gyuri! Ez most komoly? Olvasd vissza kérlek a fönti, idézőjelbe tett mondatot, és gondolkodj el rajta. Olvasd el újra és újra, mert biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb leesik a tantusz: ILYET NEM LEHET MONDANI!
Magyarországon egy nemzeti intézményben, a Magyar Nemzeti Balettban nem történhet olyan, hogy egy magyar zászló kitűzését bárki provokációnak tekintse, és a zászlót levetesse. Soha semmilyen körülmények között!
Ez a mi hazánk, és itt bárhol loboghat szabadon a magyar zászló.
Akár tiltakozásként, akár anélkül.
És nem, nem „két frusztrált ember” tűzte ki! Nem két libsi, aki máskülönben „bottal sem érne a magyar zászlóhoz”. Hanem két nemzeti érzelmű, konzervatív női táncművész tűzte ki, akiket most sikerült alaposan megsértened. Tudom, Ókovács mondta neked, te meg csak leírtad, amit ő mondott, de híresztelőként se vegyél részt hazugságok terjesztésében, mások sértegetésében, kedves Gyuri.
Két nemzeti érzelmű táncművészről van szó.
És nem, nem csak ők ketten vettek részt a kitűzésben. Ők ketten csupán a saját, női öltözőjükre tették ki a zászlót. Ám a férfi öltözőre is kikerült egy magyar trikolór, ahol viszont tízen öltöztek. Hoppá! Máris tizenkét emberrel, tizenkét magyar táncművésszel állunk szemben, akik mindannyian „bűnrészesek” voltak ebben a tiltakozó akcióban.

Kicsit kezdenek sokan lenni a tiltakozók, az elégedetlenek, nem gondolod?
Kedves Gyuri! Olvasd vissza az eddigi cikkeimet, bejegyzéseimet a témában. Nem utaltam semmilyen pénzlenyúlásra. Sem homályosan, sem homály nélkül. És arra is kérlek, beszélgess el olyan táncművészekkel, akiket az elmúlt években csaptak ki az intézményből, vagy kényszerültek arra, hogy elmenjenek. Nem lesz nehéz őket megtalálnod, több tucatnyian vannak. Jó részük itt van a Facebookon, írj nekik, beszélgess velük, kérdezd meg őket is, ne csak a hasadba lyukat beszélő Ókovács szavaira figyelmezz. Én már megtettem, több kirúgott vagy (még) ott lévő táncművésszel beszéltem, és cikkeim, bejegyzéseim nyomán egyre újabbak jelzik, hogy szeretnék elmondani, nyilvánosság elé tárni, mi folyik ebben a nemzeti intézményben. Ahol a teljes állománynak már csak az 50 százaléka magyar. Sőt, ha az aktív állományt nézzük (tehát azokat leszámítva, akik nincsenek szülési szabadságon, vagy nem a felmondási idejüket töltik), akkor csupán 40 százalék a magyarok aránya!
Hát nem furcsa, Gyuri? Én nem sértegettem Solymosi Tamás balettigazgatót vagy Ókovács Szilvesztert. Csupán a kirúgottak, vagy még kirúgás előtt álló, elégedetlen balettosok véleményét tolmácsolva megírtam, hogy komoly bajok vannak a balettban. Ókovács viszont mást sem csinál, csak sérteget.

A kirúgott Kozmér Alexandrát „túlsúlyosnak” minősíteti…
Most a zászlókitűző két hölgyet – rajtad keresztül – azzal vádolja meg, hogy máskülönben „bottal sem érne a magyar zászlóhoz”…
Engem „kútmérgezőnek” nevez, a cikkemet „alpárinak” és „aljasnak”…
Amikor valaki érvek helyett sérteget, személyeskedik, soha nem lehet igaza.
Ezen azért érdemes elgondolkodni, kedves Gyuri.
Üdvözöllek:
Pilhál Tamás

(Forrás: Pilhál Tamás, Pilhál Művek Facebook oldal)

 

mindenszo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Így még senki sem parodizálta ki az ellenzéket – Szénné röhögjük magunkat – Videó

Ez védhetetlen – A jobbikos Varga-Damm Andrea közreműködésével tettek ki saját házából egy idős hölgyet