in , ,

Épp integrálódnak – Kilenc őrt vert össze egy migráns az egyik olasz börtönben

Az egyik sérült súlyos koponyasérülést szenvedett.

Összesen kilenc ember sérült meg, ketten közülük súlyosan az olaszországi Dozza börtönében, ahol egy illegális bevándorló randalírozott. A két súlyos sérült az olasz lapinformációk szerint koponyasérülést szenvedett, mikor a migráns rájuk támadt. A Bologna megyében található fegyintézetben vasárnap reggel kezdett őrjöngeni a bevándorló, akinek a származásáról nem árultak el részleteket a hatóságok, csupán annyit közöltek, hogy egy migránsról van szó.

A támadásban megsérült két börtönőrt rohammentő szállította kórházba”

– közölték.

A helyzet súlyosságára való tekintettel az egyik börtönőröket tömörítő szövetség vezetői – Francesco Campobasso és helyettese, Giovanni Battista Durante – közleményt adtak ki, melyben arra figyelmeztetnek, hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban támadják meg a fegyőröket a bebörtönzött rabok.

Leginkább a mentális sérültek támadják meg kollégáinkat, valamint azok, akik eleve nem fogadják el a jogszabályokat”

– áll a közleményben.

Az Il Giornale megjegyzi, nem ez az első eset, hogy az elítélt bevándorlók az őket őrző személyzetre támadnak. Idén januárban egy Mahmoud Jebali nevű tunéziai iszlamista azzal fenyegette meg az őröket, hogy előbb-utóbb társaival elmegy az otthonukba, megölik őket és még enni is fognak a holttestükből.

A múlt héten egy szenegáli bevándorló „Allah akbar!”, azaz „Allah hatalmas!” kiáltások mellett támadt meg járőrözés közben egy rendőrpárost Torinóban. Egyikük súlyos fejsérülést szenvedett és kórházba kellett szállítani. A 26 éves támadónak, Ndiaye Migiunak korábban is volt összetűzése a hatóságokkal.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Egy patkány megdöbbentő levele Bangónénak!

Hoppá! – Orbán-Strache találkozó is lesz Budapesten