in ,

Hoppá! – Orbán-Strache találkozó is lesz Budapesten

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnöke lesz a kormányfő vendége május 6-án

A Népszava információi szerint a csütörtökön Magyarországra látogató Matteo Salvinit követően, Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnöke is Budapestre látogat jövő hétfőn. Matteo Salvini csütörtökön találkozik Pintér Sándor belügyminiszterrel és Orbán Viktor kormányfővel.

Strache hivatalosan miniszteri találkozóra, a diplomáciai protokoll szerint tehát kormányközi látogatásra érkezik. Azt még nem tudni pontosan, hogy Orbán Viktor kormányfőként, vagy a Fidesz elnökeként fogadja majd. Az FPÖ elnöke korábban Orbán Viktor családpolitikáját méltatta. Hangsúlyozta, nagyon jónak tartja a magyar modellt, valamint több lényeges kérdésben is egyetért Orbán Viktorral, Gulyás Gergellyel és még sok más magyar politikussal.

Szeretném, ha Ausztria még szorosabban együttműködne a visegrádi országokkal”

– tette hozzá.

Az osztrák alkancellár szerint a bevándorlás nem tudja megoldani a demográfiai problémát, és ez egyben a saját nép másikra való kicserélését jelentené.

Strache az európai parlamenti választással kapcsolatban úgy vélekedett, nagyon nagy a tét, mert májusban korrigálni lehet azt a politikai tévutat, amelyen jelenleg az Európai Unió jár.

(forrás:Tóth Dalma, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Épp integrálódnak – Kilenc őrt vert össze egy migráns az egyik olasz börtönben

Németh Szilárd hibátlanul helyre teszi Bangónét! – Videó