in , ,

Szijjártó Péter: Ha kormányváltás lesz, akkor bevándorlás is (videó)

Magyarország mindaddig ellenezni fogja az ENSZ migrációs csomagját, amíg a magyar kormány 12 pontos javaslatát bele nem foglalják

Magyarország mindaddig ellenezni fogja az ENSZ migrációs csomagját, amíg a magyar kormány 12 pontos javaslatát bele nem foglalják – mondta Szijjártó Péter Napi aktuális című műsorunkban.

A külügyminiszter elmondta: a magyar kormány elkötelezett a megegyezésre mind az Európai Unióval, mind az ENSZ-szel, amennyiben nyitottak a magyar javaslatokra, ezért sem állt fel eddig a tárgyalóasztaltól. Ugyanakkor figyelmeztetett, április 8-án erről is szavaznak a magyar állampolgárok.

 

Másfél hét múlva választ az ország, Szijjártó Péter szerint a tét a biztonság megőrzése. A V4-ekről úgy vélekedik, az Európai Unió legszorosabb és leghatékonyabb együttműködése. A szlovák válság után sem gondolja úgy a magyar külgazdasági és külügyminiszter, hogy lesz elmozdulás a bevándorlás és a kvóták tekintetében.
Orbán Viktor szerint júniusra várható egy közös uniós álláspont a bevándorlást illetően. Szijjártó Péter szerint az biztos, hogy Brüsszelnek sürgős a dolog, hiszen július elsejétől osztrák elnöksége lesz az Uniónak. A jelenlegi osztrák kormány pedig radikálisan bevándorlásellenes. Ezért Brüsszel nem számíthat arra, hogy az osztrákok átnyomják a kötelező betelepítési kvótát ezért próbálják júniusig átnyomni.

Nagyon hangos tiltakozásra van szükség!

Ha itt április 8-a után olyan kormány lesz, amely nem fog tiltakozni a kötelező betelepítési kvóta ellen, akkor azt nyugodtan könyveljük el, hogy június végére az Európai Unió el fogja fogadtatni különböző jogi machinációkkal a kvótát, valamint el fogják érni azt, hogy már most biankó csekket állítsanak ki az Európai Bizottságnak arra, hogy decemberben a ki tudja milyen tartalmú globális migrációs csomagot az ENSZ kormányközi konferenciáján aláírják.
Szijjártó Péter hozzátette:

Az ENSZ közgyűlés elnökének is világosan elmondtam, hogy mindaddig Magyarország ellenezni, blokkolni fog minden migrációs csomagról való kezdeményezést, ameddig a magyar kormány 12 pontja nem kerül bele.

Korábban mérlegeltük a tárgyalásból való kilépés következményeit az Egyesült Államokhoz hasonlóan, akik már az elején felálltak, mert úgy véltek ez egy szélsőségesen migrációpárti dokumentum -fűzte hozzá.

A teljes beszélgetés:

ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális

 

Pataky Attila – „A liberális horda megvan őrülve a hatalomért. És ezért bármit megtesz…”

A hatalomért mindent – ismét lyukra futott az ellenzéki sajtó letelepedési kötvény ügyben!