in ,

Patkánytempó – A néppártnál könyörgött a Fidesz kizárásáért Cseh Katalin

Orbán Viktor Európai Néppártból (EPP) történő kizárásáért könyörgött a pártcsaládnak Cseh Katalin

Orbán Viktor Európai Néppártból (EPP) történő kizárásáért könyörgött a pártcsaládnak Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője. Az Eurobser­veren tegnap közzétett publikációban a liberális politikus elsősorban a magyar kormányfő EPP-nek címzett memorandumát támadta, amelyben Orbán Viktor a keresztény-konzervatív gyökereihez való visszatérésre szólította fel a pártcsaládot.

Cseh szerint a memorandummal a liberális és a balközép oldal közti kapcsolatok végleges megszakítására szólította fel a kormányfő az EPP-t. Úgy vélte, a Néppárt az „európai projekt” létét veszélyezteti azzal, hogy mindig „kihátrál” a Fidesz elleni szankciók véghezviteléből.

A liberális politikus szerint Magyarország különösen autoritáriussá és elnyomóvá vált az elmúlt tíz évben, s arra az állításra ragadtatta magát, hogy hazánkban zaklatással és vad dühvel szembesülhetnek azok, akik kiállnak a maguk igazáért.

Úgy vélte, az állami munkaadók megbosszulják az alkalmazottaikon vagy akár azok családjain ha a kormánypárttal szemben kritikus közösségimédia-bejegyzéseket tesznek közzé. Orbán Viktorról is személyeskedő hangnemben írt a képviselő: szélhámosnak, a legjelentéktelenebb európai politikusnak nevezte a miniszterelnököt, aki szerinte nemcsak a néppárt pénzét, hanem a lelkét is ellopná.

Cseh olyan képtelenséget is megfogalmazott, miszerint közvetetten a kormányfő számlájára írható, hogy a Momentum egyik budapesti fórumát egy erkélyről ledobott palackkal zavarták meg.

(Kárpáti András, magyarnemzet.hu)

(Borító rajz: Fábos György)

 

 

Oszd meg másokkal is!

A kispesti polgármester konkrétan egy maffiavezér

Bayer Zsolt: „Életemben először pánikba estem kicsit…”