in ,

Olasz választások: az antifa már érzi a vesztét, ezért összecsaptak a rendőrökkel

Nyolc nappal a választások előtt a szélsőbalos tüntetők már nem bírnak magukkal, ezért az utcára vonultak, ahol hatalmas balhét rendeztek

Olaszország több nagyvárosában is tüntetéseket tartottak péntek este és szombaton. A beszámolók szerint több demonstráció is erőszakos megmozdulásba fordult át. Pisában, Milánóban és Rómában a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk, mert a dühödt szélsőbaloldali tüntetők kockakövekkel kezdtek el dobálózni.

A tüntetők az észak-olasz nagyvárosban a legfőbb turistalátványosságokat is elfoglalták, ahonnan vörös lángú pirotechnikai eszközöket is bevetettek. A demonstrálók a várat és a katedrális környékét is elfoglalták, hogy ott zavarogjanak.

Tegnap még partizánok, ma már anti-fasiszták”

– állt a tüntetők transzparensein.

fotó: Twitter

A tömeg azután vonult ki Milánó után Pisában is az utcára, mert ott tartott utcafórumot Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője. A politikust a zavargással próbálták meg megfélemlíteni, azonban ez nem sikerült, a bevándorlásellenes Salvini megtartotta a beszédét.

Olaszországban jövő vasárnap tartanak választásokat, amit a 888.hu élőben fog közvetíteni.

A közvélemény-kutatások szerint a bevándorlásellenes pártok a legnépszerűbbek. köztük Matteo Salvini, aki megígérte, hogy félmillió illegális bevándorlót paterol ki, ha megválasztják.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Jurák Kata – A Soros alapítványok kitiltásáért tüntettek Grúziában

Migránspártot alapítottak Svédországban, arab nyelvű honlappal – Figyeltek hódmezővásárhelyiek??????