in ,

Nocsak! Már a budapestiek 70 százaléka szerint is meg kéne valósítani a Liget Projektet

Már a harmadik felmérés erősíti meg ezt az eredményt.

Már a harmadik felmérés erősíti meg ezt az eredményt. A teljes lakosság körében egyébként 80 százalék támogatná a projektet mindenestül, tokkal-vonóval, de csak az épületek felhúzását például már 86 százalék pártolja. A másik oldalról tekintve, a válaszadók 77 százaléka szerint sokat veszítene az ország a terv elkaszálásával. Ez még talán függetlenobjektív mércével is kétharmadnak számít.

Magyarország lakosságának 80 százaléka támogatja a Liget Budapest Projekt teljes körű megvalósítását a Városliget megújítására vonatkozó konkrét tervek ismeretében

– derült ki a Városliget Zrt. megbízásából az Inspira Research Group által készített felmérésből, amelynek eredményeit pénteken ismertették.

A válaszadók túlnyomó többsége szerint a projekt teljes programját végre kell hajtani, mert az jelentősen javítaná Magyarország hírnevét és a projekt befejezésének megakadályozásával nemcsak Budapest, hanem az egész ország veszítene.

A megkérdezettek négyötöde egyetért azzal, hogy a Városligetben épüljön fel az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Városligeti Színház is – derült ki az országos kutatásból.

Ez a felmérés a harmadik olyan közvélemény-kutatás volt, amely szerint – a konkrét tervek ismeretében – a megkérdezettek döntő többsége támogatja a Liget Budapest Projekt megvalósulását

– nyilatkozta Baán László, a projekt miniszteri biztosa.

2016-ban az Ipsos, az elmúlt év végén pedig szintén az Inspira Research kérdezte meg a budapestieket a projektről.

Az előbbi szerint 2016-ban a fővárosiak kétharmada, az utóbbi szerint pedig
tavaly decemberben már több mint 70 százaléka támogatta a Városliget átfogó és komplex megújítását, azaz a Liget Budapest Projektet.

(Békési Marcell, 888.hu)
Oszd meg másokkal is!

Hoppá! A Magyar Írószövetség is támogatja a NAT-ot! Videó

Pulai hazudik! Gyöngyösi Márton listázós kijelentéseit mentegette a Publicus intézet ügyvezetője – Videó