in ,

Meglopják az adófizetőket – Kamu Geri győzelmi pártrendezvényére több mint huszonnyolcmillió forintot költöttek

Sokszor emlegetik az adófizetők szélbe szórt pénzét a baloldalon, most azonban az általánosságok és a demagóg szólamok cáfolása helyett legyünk mi is aggódó állampolgárok

Sokszor emlegetik az adófizetők szélbe szórt pénzét a baloldalon, most azonban az általánosságok és a demagóg szólamok cáfolása helyett legyünk mi is aggódó állampolgárok, akik nagyon figyelnek arra, hogy mi történik az adóforintjaikkal. A Karácsony Gergely-féle városvezetés egyik antréja volt ugyanis az október 23-i ünnepség a Városháza “budapestiek előtt megnyitott” parkolójában, ahol az est fénypontjaként fellépett a Quimby együttes, ha minden igaz nem potom összegért. Az esemény minden ízében a 2010 előtti időket idézte, de a semmitmondó műsor, valamint a Hajós András és Hernádi Judit által reaktivált Heti Hetes életérzés, Gerendás Péter síró és vinnyogó önmutogatása még nem volt minden. A régi SZDSZ-es arcok megelevenedése mellett abban is hasonlíthatott az esemény a 2010 előtti korszakra, ahogy Karácsonyék a rendezvény pénzügyeit intézték, hiszen bruttó 6.5 millió forintot kapott a fellépő zenekar, ezen kívül 22 millió forint ment el “egyéb költségekre”. A Demszky-éra szelleme ismét Budapestre költözött.

A november 27-i Fővárosi Közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint több mint 28.5 millió forint támogatást kértek, majd szavaztak meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére 2019. október 23-án, a Városháza parkolójában és udvarán tartott rendezvény finanszírozásának érdekében a Budapest Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. számára. Mindezt az általános tartalékból irányozták elő, több mint egy hónappal a rendezvényt követően. Lehet azon vitatkozni, hogy a rendezvény összköltségvetése sok, elfogadható, vagy kevés, de valójában a részletek lehetnek inkább meghökkentőek. Most valahogy nem találjuk azokat az aggódó baloldali megmondókat, akik egyből feltennék a kérdést, hogy vajon mire mehetett el ez a tengernyi pénz az adófizetők forintjaiból, mi került ennyibe egy koncerten és egy megnyitott parkolón.

 

Az sem mindegy tehát, hogy a 28.5 millió forint hogyan oszlott meg a rendezvény finanszírozását tekintve, hiszen a lényeg itt jön. Egy sztáregyüttes nyilván elkérhet egy komolyabb gázsit, főleg, ha nagyobb koncertet ad, vagy valamilyen fesztiválon lép fel. De itt egy kicsit másképp történhettek a dolgok, hiszen közérdekű adatigényléssel kikérték a fellépő Quimby együttessel kötött szerződést, mely szerint a koncert 6.5 millió forintba került, így több mint 22 millió forint az egyéb költségekre ment el, melyről szinte semmit nem tudunk. A Quimby a rendezvényszervezésben jártas kollégánk szerint máshol ötmillió forintért másfél-kétórás koncertet vállal, itt hatvan percet játszottak 6.5 millió forintért.  Nyugodt szívvel mondhatjuk tehát, hogy “baráti” áron léptek fel a szegény muzsikusok, akik így legalább kihúzzák ezt a hónapot kenyéren és vízen.

nformátorunk arra is rámutatott, hogy a kormányzati forrásból a rendszerváltozás évfordulóján országszerte megrendezett “30 éve szabadon” mottójú szabadságkoncertek a Karácsony-féle győzelmi bulihoz hasonló technikai színvonalon és hasonlóan rangos fellépőkkel 7-9 millió forintból lettek lebonyolítva. Mivel az is kiderült, hogy a fellépő művészek, mint Hernádi Judit, Szinetár Dóra vagy Gerendás Péter fejenként százezer forintot kaptak, felvetül a kérdés, vajon mi került 28.5 millió forintba ezen a rendezvényen?

(Szabó Gergő, pestisracok.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Na ugye! Az Aerosmith a Puskás Arénában tér vissza!

Kijavítottuk Kálmán Olga új Facebook boritóképét! – Így már sokkal jobb