in ,

Koronavírus! Hahó, magyarok! No para! Nem lesz áruhiány! Felesleges megrohanni a boltokat!

Valóságos őrültekháza van a nagy áruházláncokban a koronavírusról szóló hírek hallatára.

Valóságos őrültekháza van a nagy áruházláncokban a koronavírusról szóló hírek hallatára. Az emberek megrohanták az üzleteket tartós élelmiszerekért. Fölösleges azonban a nagy roham: nem lesz áruhiány.

Mintha háború lenne, úgy viselkednek sokan az üzletekben: tucatjával, néha százával viszik a cukrot, konzerveket, ásványvizeket. Az áruházláncok alig győzik a feltöltést: kollégáink is szemtanúi voltak, ahogy a lefosztott polcokra érkező utánpótlást is azonnal elkapkodják. De az áruval teli raklapok a raktárakból nem fogynak el…

Ugyanez az őrület megy a neten rendelt házhoz szállítással is, ezért az üzletek kénytelenek voltak korlátozni a maximálisan kiszállított ásványvizek és más tartós cikkek mennyiségét, és az is előfordul, hogy csak 1-2 nappal későbbre kapunk időpontot, de nincs és nem is lesz áruhiány.

„Bár egyes tartós élelmiszerek iránt megnőtt a kereslet, nem kell áruhiányra számítani, és indokolatlan a lakossági felhalmozás” – hívja fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség. A legnagyobb kereskedelmi láncokat tömörítő szövetség kiemelte: néhány esetben előfordulhat, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban bizonyos tartós élelmiszerek feltöltési üteme nem tudja követni a megnövekedett keresletet, de az áruházakban az árukészlet stabilan rendelkezésre áll, a polcok feltöltése folyamatos.

 

 

Rengeteg a rémhír a koronavírus kapcsán, eközben lapzártánkig egyetlen esetben sem bizonyították, hogy lenne Magyarországon fertőzött. De a szakemberek hangsúlyozzák: ha nálunk is megjelenik a fertőzés, akkor sem kell áruhiányra számítani. Nem véletlenül sulykolják az orvosok: a koronavírus nem sokkal veszélyesebb, mint az influenza, egészséges immunrendszerű embereket nem veszélyeztet, a többség észre sem veszi, hogy átment rajta a kór. Az óvintézkedések is hasonlók, mint az influenza esetén: alapos kézmosás, fertőtlenítés…

(ripost.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

A Jobbik megállíthatatlan…. a lejtőn – Úgy hullanak a Jobbik tagok, mint a legyek – Videó

Baj van! Törökország megnyitotta a határait! Özönlenek Európába, akiknek nem kéne – Videó