in ,

Karácsony Gergely azonnal közölje, milyen parkolási szerződést kötött!

A zuglói Fidesz-KDNP-frakció vezetője arra szólította fel Karácsony Gergely kerületi polgármestert:

Karácsony Gergely azonnal közölje, milyen parkolási szerződést kötött!
A zuglói Fidesz-KDNP-frakció vezetője arra szólította fel Karácsony Gergely kerületi polgármestert: haladéktalanul tájékoztassa a kerületi képviselőket, valamint a lakosokat arról, milyen újabb szerződéseket kötött a parkolási rendszer működtetésére.

Rozgonyi Zoltán hétfőn, a budapesti, XIV. kerületi Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatóján elmondta: választ várnak arra a városrész vezetőjétől, milyen körülmények között, milyen szerződések alapján, milyen határidők és milyen költségek mellett működik tovább az eddig is rendkívül pazarló parkolási rendszer.

 

A frakcióvezető úgy fogalmazott: a múlt héten épphogy lejárt a Zuglót pénzügyi káoszban tartó egyik parkolási szerződés, Karácsony Gergely a képviselő-testület és Zugló lakosságának háta mögött “máris akcióba lendült”. Sajtóinformációk szerint újabb, parkolással kapcsolatos szerződést kötött. Ráadásul a szerződések éppen a saját polgármestersége, illetve a főpolgármesteri kampány végéig szólnak. Rozgonyi Zoltán ezért megdöbbentőnek és felháborítónak nevezte, hogy a kerületvezető nem törekedett a végleges megoldásra, hanem szőnyeg alá söpri a problémát. Azt is kifogásolta, hogy a szerződéskötést nem előzte meg sem képviselő-testületi, sem bizottsági döntés.

 

 

A politikus feltette a kérdést: Karácsony Gergely milyen felhatalmazás alapján és mire szerződött? Kik a szerződő partnerei? Miért nem válaszol arra, hogy milyen struktúrában működik a rendszer, mióta az önkormányzat múlt szerdán saját kézbe vette? – sorolta, és emlékeztetett: amikor a polgármester magához kérte a feladatot, azt állította, hogy saját hatáskörben el tudja látni. “Szó nem volt új vagy régi partnerek bevonásáról” – mutatott rá.

Közölte: “a botrányos parkolási szerződéseken keresztül eddig napi egymillió forintba került a zuglóiaknak Karácsony Gergely alkalmatlansága”. Ezért tájékoztatást kért arról is, hogyan alakulnak ezután a parkolással kapcsolatos kiadások és bevételek.

 

(forrás:fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Megszűnt az elvándorlás – A fiatalok nem nyomorognak és menekülnek az országból, hanem egyre többen megtakarítanak – lakásra, autóra, sőt, utazásra is

A nap képe – eladó