in ,

Kacsoh Dániel: a nemzeti érdekkel megy szembe, aki háborúba sodorná Magyarországot

MZP akár katonákat is küldene Ukrajnába, közben tüntetést szervez – az ellenzék megint pártpolitikai célokra használ egy krízist.

Ahogy a koronavírus idején a keleti vakcinák elleni hergeléssel, a diktatúrázással (a pandémiára hivatkozva Orbán lefújja a választásokat, bebetonozza a hatalmát) és a kormány legyilkosozásával, úgy az ukrán-orosz konfliktus kapcsán is azonnal belpolitikai céljai alá rendelte a helyzet értelmezését a magyar baloldal. Egyszerűen nem bírták ki. Orbánozással kelnek és fekszenek, ez a pszichózis szinte már képtelenné teszi a most épp hatpárti csoportosulásba tömörülő ellenzéki erőket a valóság nemzeti szemüvegen keresztül való értelmezésére.

Mindenekelőtt ott van Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, aki ugyebár nem megy a szomszédba néhány botrányos mondatért, ám most szintet lépett, hiszen minden eddiginél nagyobb a tét. És nem tesz senki lakatot a szájára! Így fordulhatott elő, hogy

már napokkal ezelőtt kijelentette, ő bizony akár fegyvereket és katonákat is küldene Ukrajnába.

Aztán MZP rátett egy lapáttal, amikor az orosz támadás reggelén, a „híres” kék könyvéből felolvasva, enervált hangon üzent kvázi hadat egyszerre Orbánnak és Putyinnak. Sőt, a közösségi oldalán már arról írt, hogy Orbán valójában nem is békemisszió céljából ment Oroszországba néhány hete, hanem a háborút készítette elő Putyinnal. Pedig ha valamikor félre kéne tenni a pártpolitikát, az talán éppen ez a nap. De az ellenzéknek ez továbbra sem megy.

Lássunk tisztán:

ami most történik, az a nagyhatalmak versengése és viszálya! Nem rólunk szól.

A történelem keservesen megtanított bennünket az igazságra, hogy Magyarország elemi érdeke kimaradni az ilyen konfliktusokból. Miután a NATO együttműködő tagjai vagyunk, tegyük ehhez hozzá: amíg teheti. De amíg tehetjük, tegyük! Ráadásul jogunk sem lenne katonákkal átlépni az ukrán határt, hiszen Ukrajna, bár vállalnunk kell vele a szolidaritást, és ki kell állni északi szomszédunk területi integritása mellett, nem a szövetségi rendszerünk tagja. Ez szintén nem mellékes körülmény.

Visszatérve a baloldalra és MZP-re: az orosz nagykövetség elé belpolitikai felhangokkal és önző politikai érdekből tüntetést szervezni súrolja az aljasság határát. Ehelyett a felelős magatartás most kiemelten is a kárpátaljai magyarság megsegítése és nem a további eszkalációban való részvétel! Még egyszer: ez alapvetően nem a mi küzdelmünk, aki bele akar minket sodorni egy háborúba, pláne politikai haszonszerzésből, az most a nemzetárulással kacérkodik. A baloldal megint leszerepelt felelősségből és hazaszeretetből.

 

(Kacsoh Dániel, mandiner.hu)

 

Add tovább!

Háború – Rendkívüli hírlevelet küldött a magyar kormány a magyaroknak! Íme a részletek

Háborúba vinnék Magyarországot! Minden válság idején (pl. koronavírus) a baloldal ráront saját nemzetére – Ezek ugyanazok