in ,

Hoppá! Budai Gyula bejelentését követően a Közbeszerzési Hatóság vizsgálatot indított a Cseh Katalinék köré szerveződött cégek gyanús ügyletei miatt – Videó

Viharfelhők Cseh Katalinék felett

 

Budai Gyula bejelentését követően a Közbeszerzési Hatóság vizsgálatot indított a Cseh Katalinék köré szerveződött cégek gyanús ügyletei miatt – erről a fideszes politikus tájékoztatott a Facebook-oldalán.

Íme a videó:

 

A NAV szerint éppen a már említett cseh vállalkozás közbeiktatásával körbeszámlázás történhetett, méghozzá éppen a Holotech Hungary és a Mondat Kft. közreműködésével.

A Magyar Nemzet információi szerint az adónyomozók megállapították, hogy a magyar vevő által kifizetett, összességében több mint egymilliárd forintos vételár maradéktalanul visszavándorolt a vevőhöz, vagyis a Holotech Hungary Kft.-hez.

 

 

AZ ÖSSZEGET EGY SZINTÉN A CÉGHÁLÓHOZ TARTOZÓ VÁLLALKOZÁS KÖZBEIKTATÁSÁVAL, RÉSZLETEKBEN ADTA VISSZA AZ ELADÓ.

(A megoldás olyan, mint amikor valaki vásárol egy autót, majd a vételárat egy másik kereskedőn keresztül visszakapja.)

A lap úgy tudja, a NAV nyomozói megállapították továbbá, hogy a cseh cég által kiállított ugyanazon sorszámú számlákat több uniós pályázathoz is felhasználták. Az adóhatóság azt gyanítja, hogy a fent említett két eszköz beszerzése meg sem történt, illetve hogy a szereplők fiktív számlákat nyújtottak be.

 

 

 

A tisztánlátás érdekében a NAV kezdeményezte, hogy az ügyészség forduljon jogsegélykérelemmel a cseh vádhatósághoz – tudta meg a Mediaworks Hírcentruma. Az adónyomozók cseh banki adatokra, adóbevallásokra és különféle szerződésekre lennének kíváncsiak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A NAV tavaly már házkutatást is tartott, a bűnszervezet működését feltételező Gazdasági Versenyhivatal pedig idén helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított.

A Cseh Katalinékhoz köthető cégháló ügyei miatt vizsgálódik az OLAF, vagyis az Európai Csalás Elleni Hivatal is.

(origo.hu)

 

Add tovább!

Bezzeg Csekk Katalin – Donáth Kacsa szerint alig van nálunk olyan család, amelynek ne lennének súlyos megélhetési gondjai

A Fideszt támogatja a választásokon Müller Péter