in ,

Botrány! Csődeljárás alá kerülhet Zugló

Zugló lehet az első olyan budapesti kerület, amely csődeljárás alá kerül – mondta Farkas Örs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán

Hozzátette: már Karácsony Gergely zuglói polgármester is felismerte, hogy nem jó a helyzet, ezért óriási ingatlaneladással próbálja betömni a „költségvetési lyukakat”.

Emlékeztetett: 2019-ben 2 milliárd forintra emelkedett a kerület hitelkerete.

Egy Zuglóhoz hasonló nagyságú kerületnek 18-20 milliárd forint a költségvetése, jelenleg a kerületben ennek tíz százaléka hitelkereteként áll rendelkezése, további tíz százalékát pedig olyan ingatlaneladásokból kívánja fedezni az önkormányzat, amelyek 2019-ben nyilvánvalóan nem fognak megvalósulni – fűzte hozzá.

Nem ez Karácsony Gergely zuglói polgármester egyetlen visszás ügye, hiszen csak a parkolási rendszer eddig 700 millió forint hiányt okozott a kerületnek – emelte ki.

Az igazgató azt mondta, mivel borzasztó nehéz helyzetben van Zugló, ezért a polgármester megpróbált forrást visszavonni az önkormányzathoz, így például túlzó bérleti szerződésekkel pénzt vett ki az önkormányzat gazdasági társaságától, a Sport kft.-től.

Farkas Örs hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt hangsúlyozta, hogy Karácsony Gergely „alkalmatlansága miatt” Zugló az elmúlt 15 év legnehezebb időszakában jár és a legrosszabbul teljesít.

(forrás:demokrata.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Új turbó körforgalmakat kap az M5-ös autópálya kecskeméti szakasza

Megint hatalmas magyar siker! Egy csodás magyar siker már született a vívó-világbajnokságon