in ,

Az ellenzék ismét kudarcot vallott! A mai napon Gál Kingát a Biztonság- és Védelempolitikai Bizottság (SEDE) alelnökének, Deutsch Tamást pedig a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság (CONT) alelnökének választották meg az Európai Parlamentben

A Fidesz-KDNP szövetség listájára szavazó magyar választópolgárok arculcsapása, amit ma az ellenzéki EP-képviselők Brüsszelben műveltek.

Brüsszel, 2019. április 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) megérkezik a rendkívüli brexit-csúcsra Brüsszelben 2019. április 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

A Fidesz-KDNP szövetség listájára szavazó magyar választópolgárok arculcsapása, amit ma az ellenzéki EP-képviselők Brüsszelben műveltek. A Demokratikus Koalíció, a Momentum és az MSZP képviselői a demokrácia alapszabályait vették semmibe, amikor megpróbálták megakadályozni, hogy a Fidesz-KDNP képviselőcsoport tagjai betöltsék a választási eredmények szerint nekik járó szakbizottsági alelnöki helyeket. De kísérletük ismét kudarcot vallott és a magyar néppárti delegációnak újabb fontos vezetői tisztségeket sikerült megszereznie, írja a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja sajtóközleményében.

Botrányos, hogy a bevándorláspárti ellenzék ismételten semmibe vette a magyar emberek akaratát, és az EP hosszú évtizedek óta töretlenül érvényesülő írott szabályait és szokásjogát. A frakciók megállapodása szerint az EPP azért jelölt a néppártnak járó helyek közül öt szakbizottság alelnökének fideszes képviselőket, mert a magyar emberek döntésének köszönhetően a májusi európai parlamenti választáson a párt rekordgyőzelmet aratott, és a harmadik legnagyobb néppárti delegációt a Fidesz-KDNP képviselői alkotják.

Még el sem kezdődött a szakmai munka az EP-ben, a magyarországi ellenzéki pártok képviselői durván szembementek a magyar polgárok akaratnyilvánításával, az EP-választások hazai eredményével, ami a demokrácia megcsúfolása. Mindez jól mutatja, hogy az ellenzéki képviselők a jövőben is támogatni fognak minden bevándorláspárti elképzelést az Európai Parlamentben.

Felháborító, hogy az Európai Parlamentben a bevándorláspárti képviselők állandóan a jogállamiságról papolnak, ám az EP saját szabályait sem tartják be. Az ellenzéknek semmi sem drága, még a választások eredményének megváltoztatásától sem riadnak vissza. Járóka Lívia múlt heti európai parlamenti alelnökké választása után, a baloldali képviselők ismét kudarcot vallottak. A mai napon Gál Kingát a Biztonság- és Védelempolitikai Bizottság (SEDE) alelnökének, Deutsch Tamást pedig a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság (CONT) alelnökének választották meg az Európai Parlamentben.

(origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bréking! – Németországban fellázadtak a migránspártiak – Nem engedtek egy bűnöző migránst kitoloncolni az országból – Elszabadult a pokol – Videó

Most kaptuk – Motivációs videó kizárólag magyaroknak! – Videó