in , ,

Szijjártó válaszolt von der Leyennek: a háború árát senki nem fizettetheti meg a magyar emberekkel

Reagált a külügyminiszter

 

„Ha Magyarország beváltja azt az ígéretét, hogy rubelben fizet az orosz energiáért, meg fogja szegni az uniós szankciókat” – mondta korábban von der Leyen.

 

 

Lapunk korábban beszámolt róla, hogy Ursula von der Leyen a CNN-nek adott interjújában azt mondta: „Ha Magyarország beváltja azt az ígéretét, hogy rubelben fizet az orosz energiáért, meg fogja szegni az uniós szankciókat.”

Von der Leyen kijelentette: elemezték a Vlagyimir Putyin által korábban aláírt rendeletet, amelyben azt javasolta, hogy az európai országok váltsák át az eurót rubellé és fizessenek azzal a gázért, és megállapították, hogy ez az Oroszországgal szemben hozott uniós szankciók megsértése lenne. A CNN megjegyzi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábban jelezte, Magyarország hajlandó lenne rubelben fizetni a gázért, és Szijjártó Péter külügyminiszter egyik nyilatkozatában is erre utalt.

 

Reagált a külügyminiszter

 

Szijjártó Péter közösségi oldalán reagált az Európai Bizottság elnökének szavaira:

Szeretnék mindenkit megnyugtatni: Magyarország energiaellátása biztonságban van, és ez így lesz a jövőben is.

„Az MVM leányvállalata, a CEEnergy és a Gazprom leányvállalata, a Gazpromexport közötti szerződéses viszony, valamint az elmúlt napok technikai tárgyalásai alapján lehetséges a brüsszeli szankciók megsértése nélkül, a szállító által előírt módon fizetni a leszállított földgázért” – írja a posztban. „Értjük, hogy másoknak más érdekeik vannak, de a mi érdekünk az, hogy hazánk energiaellátásának biztonságát garantáljuk. S ezt meg is tesszük,

mert a háború árát senki nem fizettetheti meg a magyar emberekkel.”

(mandiner.hu)

>Add tovább!

A csőcselék semmit sem tanult a vereségből – Tovább gyalázzák a vidékieket

Megadja nekiment az ütődött noÁrnak – Ezt írta Megadja