in ,

Sivalkodásba kezdtek az NGO-k – Soros György alapítványa szerint a kormány “megbélyegzi” azokat, akiket már nem tud irányítani

Az alapítvány szerint a kormány terve nem Soros Györgyről szól, hanem arról, hogy megbélyegezzék a független vélemények megmaradt képviselőit.

Az alapítvány szerint a kormány terve nem Soros Györgyről szól, hanem arról, hogy megbélyegezzék a független vélemények megmaradt képviselőit. A múlt héten jelentette be „Stop Soros” elnevezésű törvénycsomagját a kormány, amelynek kapcsán Rogán Antal vasárnap kifejtette: “a kormánynak listája van azokról a szervezetekről, akik „az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz”, illetve „senkit nem fog meglepetésként érni, ha Soros Györggyel szemben az elsők között vezetik be a távoltartási végzést, amennyiben nem hagyja abba a bevándorlás finanszírozását”.

A Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány kedden közleményben reagált. Azt írják:

A törvénytervezet nem Soros Györgyről és a Nyílt Társadalom Alapítványról szól. A törvény alkotóinak szándéka az, hogy kriminalizálják a civil társadalmat és kevesebb, mint három hónappal a választások előtt megbélyegezzék a még független és a kormánypárt által nem kontrollált vélemények képviselőit. A Nyílt Társadalom Alapítványok több, mint 30 éve támogatják a civil szervezeteket és segítik a magyarokat. Azok a támadások, amelyekkel ma szembe kell néznünk, azok a magyarországi demokráciának a létét ássák alá. Kiállunk az általunk támogatott civil szervezetek mellett és továbbra is elkötelezettek maradunk abban, hogy megvédjük a szólás és a független gondolkodás szabadságát.”

24.hu, opensocietyfoundations.org;
(pestisracok.hu)

A HVG már a látszatra sem ügyel, és leplezetlenül uszít

A magyar kormány kitart a paksi kapacitásfenntartás mellett