in ,

Akkor itt a vége: kizárták az MSZP-ből Molnár Gyulust

A döntést azzal indokolták, hogy az MSZP-DK megállapodás nem kötelezte Molnár Gyulát arra, hogy a DK frakciójába üljön

A döntést azzal indokolták, hogy az MSZP-DK megállapodás nem kötelezte Molnár Gyulát arra, hogy a DK frakciójába üljön, amit azonban az MSZP volt elnöke nemrég bejelentett.

Az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa szerdán egyhangú határozattal úgy döntött, hogy kizárja a Magyar Szocialista Pártból Molnár Gyulát, a párt korábbi elnökét, országgyűlési képviselőjét és polgármesterét.

Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük – írta a június 23-i tájékoztató körlevelében Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan, az MSZP két társelnöke.

Molnár „súlyosan megsértette az MSZP integritását, és a kongresszus által elfogadott stratégiáját”, amikor jó nyerési esélye ellenére a DK támogatásával vállalta csak a választási megmérettetést, „személyes döntést hozott, és a DK-frakciót választotta” – érvelnek.

A szocialisták döntéshozói kiemelték, hogy az általuk a DK-val kötött, a budapesti körzeteket érintő megállapodás

nem kötelezte Molnár Gyulát arra, hogy a DK frakciójába üljön.

Molnár Gyula az etikai tanácshoz küldött beadványában viszont azzal érvelt, hogy a DK-s frakcióba való beülésének bejelentése éppen az elnökségi döntés következménye volt, ezért kérte a fegyelmi eljárás megszüntetését. Álláspontját az ATV-ben is kifejtette, erről itt írtunk.

Molnár beadványa szerint az MSZP, a Párbeszéd és a DK elnökei között június 1-jén létrejött együttműködési megállapodásban szó szerint az szerepelt, hogy „az MSZP és a Párbeszéd tudomásul veszik, hogy Budapest 18. választókerületében Molnár Gyula képviselőjelölt a DK országgyűlési képviselőcsoportjához fog csatlakozni”.

A XI. kerület korábbi szocialista polgármestere azt írta, hogy ő két héttel később ezen megállapodás alapján jelentette be nyilvánosan, hogy „megválasztása esetén a DK országgyűlési képviselőcsoportjához fog csatlakozni”. Szerinte ezzel maradéktalanul eleget tett az országos elnökség akaratának. Molnárnak nem állt szándékában, hogy 30 éves tagság után elhagyja a pártot.

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Deutsch Tamás elmondta, hogy a német hatóságoknak kikkel kellett volna keménykedniük

Trombitás Kristóf: ilyenné válsz, ha Telexet és 444-et olvasol