in ,

Zöld Budapest, mi????? Engedély nélkül vágtak ki fákat Terézvárosban

A terézvárosi önkormányzat, a saját szabályozását megsértve, engedély nélkül vágott ki fákat a kerületben.

 

A terézvárosi önkormányzat, a saját szabályozását megsértve, engedély nélkül vágott ki fákat a kerületben. Erről szerdán sajtótájékoztatón beszélt a Hatodik Kerület Fejlődéséért Egyesület ügyvezetője, aki azt is bejelentette, hogy jövőre indul a polgármesteri posztért a VI. kerületben az egyesület színeiben – tájékoztat az MTI.

A fák kivágása miatt a kerület egyik lakója pert indított az önkormányzattal szemben

– mondta Bálint György. Hozzátette: a Pesti Központi Kerületi Bíróság arra kötelezte az önkormányzatot, nyilatkozzanak arról, hogy hány fát vágtak ki, mikor pótolják a fákat, mutassák be a fakivágás engedélyét, illetve fizessék meg a 304 800 forintos perköltséget.

A fákat idén nyáron vágták ki a Podmaniczky utca 79. előtti területen, ahová az ott lakók tiltakozása ellenére egy szeméttárolót épített az önkormányzat negyvenmillió forintos költséggel – tájékoztatott.

Az ott lakók, illetve önkormányzati képviselőként Bálint György maga is érdeklődött Soproni Tamás (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) VI. kerületi polgármesternél a fakivágás okáról és a jegyzői engedély hiányáról, ám sem a lakók, sem ő nem kapott választ.

Ezzel a polgármester saját választási ígéreteinek mondott ellent

– hangsúlyozta Bálint György, aki 2019-ben maga is az ellenzéki összefogás színeiben lett képviselő, de 2021-ben kilépett az MSZP-ből. Ezzel kapcsolatban annyit mondott: „elege lett a pártpolitikából”.

A jövő évi önkormányzati választáson nem csupán a polgármesteri posztért indul el, hanem jelenlegi körzetében, a 8. egyéni választókörzetben, képviselőjelöltként is – közölte.

Bálint György választási programjában fakivágás helyett faültetést, zöldebb és tisztább kerületet, tiszta közbeszerzést és valós átláthatóságot, a vendéglátóhelyek éjszakai nyitvatartásának újraszabályozását, az Airbnb-lakások szigorú ellenőrzését ígéri.

A terézvárosi önkormányzat működését botrányos közbeszerzések, az ezek nyomán keletkező több tízmillió forintos bírságok, ki nem fizetett tízmilliós kötbérek jellemzik. „Ezen kívánunk változtatni” – mondta Bálint György.

 

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

És még van pofája a Pfizernek perelnie Magyarországot – A kormány szerint az Európai Bizottságban a Pfizer-beszerzéseket a korrupció gyanúja lengte körbe

Jó hír nyugatról! Máris válságban a baloldali kormánykoalíció Spanyolországban