in

Zavar a Jobbikban – Márki-Zay nem az ő jelöltjüket támogatja Veszprémben

Varga-Damm Andrea a Facebookon esett neki Márki-Zay Péternek.

Varga-Damm Andrea a Facebookon esett neki Márki-Zay Péternek. A túlbuzgó hódmezővásárhelyi polgármester ugyanis Kész Zoltán mellett állt ki a Veszprém megyei 1. sz. egyéni választókerületben.

 

A hazug polgármester

A Jobbik nem kevés pénzt ölt bele Márki-Zay Péter polgármesterjelölti kampányába. A választás éjszakáján készült felvételeken jól látszott, hogy ott serénykednek a „független” jelölt mellett a párt szellemi holdudvarába tartozó Iránytű Intézet emberei.

A jobbikos tanácsadók jelenléte meglátszott Márki-Zay kampányán is, aki két ordas nagy hazugsággal szállt be a kampányba.

Először azzal haknizta körbe az ellenzéki sajtót, hogy miután bejelentette indulását a polgármesteri posztért, „bekamerázták az utcáját”. A történteket úgy állította be, mintha ez a megfélemlítés eszköze lett volna a városvezetés részéről. Csakhogy kiderült: a kamerák felszereléséről már 2017 elején döntöttek és az önkormányzat ősszel szereltette fel köztéri kamerákat Bercsényi utcába, ahol Márki-Zay lakik. Tavaly összesen 70 kamerát telepítettek a város-szerte…

Aztán Márki-Zay azzal haknizta végig a sajtót, hogy azért rúgták ki a munkahelyéről, mert a Fidesz ellen indult a választáson.

Az Origó januárban lehozta Márki-Zay volt munkaadójának közleményét, amely szerint a „Legrand Magyarország Zrt. minden döntését üzleti és szakmai szempontok alapján hozza meg, ez vonatkozik a munkaviszony létesítésére, vagy éppen megszüntetésére is és pontosan ennek megfelelően járt el Márki-Zay esetében is. Vele kapcsolatban a gazdasági racionalitást, a szakmai tudást, az emberi hozzáállást és a teljesítményt értékelték, majd hozták meg azt a döntést, hogy megszüntetik a munkaviszonyát”. 

A cég szerint a döntést még októberben hozták meg, mivel Márki-Zay alkalmatlannak bizonyult és a hazudozó politikus decemberben jelentette be indulását. Később egy fórumon azt is beismerte, hogy még jól is jött neki, hogy kirúgták.

Mindezek már januárban kiderültek, azonban a „független, objektív, BBC-normatívák szerint működő” sajtó – index444hvg.hu és barátaik – a mai napig úgy hivatkoznak Márki-Zayra, mint akit kampánya indulásakor „kirúgtak a munkahelyéről” és „kamerákkal figyelték meg”, mindezt úgy beállítva, mintha a Fidesz akarta volna „megfélemlíteni”.

Zavar a Jobbikon belül

Márki-Zay azóta tovább folytatja hazug kampányát. Több botrányos ügybe is keveredett, legutóbb például azzal került be a hírek, hogy minden beszélgetésről hangfelvételt készít…

Varga-Damm Andrea.

Fotó: MTI Fotóbank

Úgy tűnik, hogy zavaros ügyeivel a Jobbikon belül is indulatokat keltett. Legutóbb a párt veszprémi jelöltje, Varga-Damm Andrea kelt ki ellene nyilvánosan egy Facebook-posztban.

Varga-Damm a veszprémi 1-esben indul egyéniben a Jobbik színeiben, azonban Márki-Zay itt nem a Jobbik mellett kezdett el kampányolni, hanem Kész Zoltán mögé állt be.

Kész Zoltán az ellenzék támogatásával induló „független jelölt” még 2015-ben nyerte meg a körzetet, miután ott időközi választást tartottak. Kész politikailag balliberálisnak mondható, ám retorikájában inkább az egykori munkásőrséghez áll közelebb.

Márki-Zay kiállása Kész Zoltán mellett meglepetés a Jobbik számára. Mint az fentebb olvasható, Varga-Damm meglehetősen hisztérikusan reagált, jobbikos forrásaink szerint a pártvezetés számára is zavart okozott a polgármester kiállása a balliberális jelölt mellett.

Az immár palackból kiszabadult, hazudozó Márki-Zay várhatóan még sok fejfájást fog okozni a Jobbiknak a kampányban.

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Rubi üzenete Vonának: „Olyan pofonokat fogsz kapni, hogy a 2022-es választásokig szédülni fogsz” (Videóval!)

Az ellenzék feladta a küzdelmet Magyarországért