in

Az ellenzék feladta a küzdelmet Magyarországért

A Stop Soros törvénnyel csak a Magyarország-ellenes tevékenységet folytató szervezetek működését korlátozza majd a magyar állam, ha az új parlament elfogadja a törvényt

Tuzson Bence: Az ellenzék feladta a küzdelmet Magyarországért

 

A Stop Soros törvénnyel csak a Magyarország-ellenes tevékenységet folytató szervezetek működését korlátozza majd a magyar állam, ha az új parlament elfogadja a törvényt – mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára. A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje szerint a legfőképpen a migránsok betelepítéséről szóló választás napján végül mindenhol Soros jelöltjei állnak majd szemben azokkal a kormánypárti jelöltekkel, akik – szemben az ellenzékkel – nem adják fel a küzdelmet Magyarországért.

 

888.hu: A napokban a kormány és személy szerint ön is nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy Soros György bevándorlástámogató szervezeti hálózatával szemben a kormány további lépéseket tart szükségesnek. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Tuzson Bence: Nagyon határozott álláspontunk van ebben a kérdésben. Az ország megvédése szempontjából semmiképpen sem lehet olyan kompromisszumot kötni, amellyel károsulna az ország biztonsága vagy az ország jövője. Ennek megfelelően mindenképpen el kell fogadni a Stop Soros törvénycsomagot. A következő országgyűlésnek az első feladata az kell, legyen, hogy fejezze be a megtárgyalását a Stop Soros törvénycsomagnak, mert ez a törvénytervezet tartalmazza azt a javaslatot, hogy minden egyes bevándorlással foglalkozó szervezet és azok a szervezetek, amelyek nemzetbiztonsági kockázatot is jelentenek, azoknak belügyminiszteri engedélyt kell kérniük.

Egyértelműen látható ugyanis, hogy azzal a tevékenységgel – illegális adatgyűjtéssel, illetve más illegális tevékenységgel – , amit némely szervezet – mint például a Migration Aid – kifejezetten a határon végez, és ezt még be is vallja – Magyarország érdekeivel ellentétesen cselekszik.

Ez jelenthet olyan nemzetbiztonsági kockázatot, aminek megálljt kell parancsolni. De ugyanúgy nemet kell parancsolni az olyan tevékenységeknek is, mint amit például Dénes Balázs, egy másik Soros szervezetnek a képviselője tesz. Ő kisétál Németországba és ott különböző szervezetekkel tárgyal arról, hogy miként befolyásolják a német kormányt annak érdekében, hogy gyakoroljon gazdasági jellegű nyomást cégeken keresztül Magyarországra.

Ez minimum a magyar emberek munkahelyeit veszélyezteti a német cégek esetében. De még ennél is sokkal súlyosabb a helyzet valójában, hiszen ezzel a megkérdőjelezhető jogszerűségű tevékenységgel akar a magyar kormányra egy szervezet nyomást gyakorolni. Ennek véget kell vetni, erről szól a Stop Soros törvénycsomag. Ha minket tisztelnek meg a szavazók a bizalmukkal, akkor remélhetőleg az új országgyűlésben meglesz az akarat ennek a törvénycsomagnak az elfogadására.

888.hu: Akkor tehát egyáltalán nem arról van szó, hogy a Fidesz-kormány általánosságban véve a Soros Györgyhöz köthető szervezetek működésének a betiltását tervezné?

Tuzson Bence: Nekünk az az alapvető szándékunk, hogy olyan tevékenységet ne lehessen folytatni, ami Magyarország-ellenes tevékenység. Minden más tevékenységet lehet folytatni. De ami Magyarország érdekeivel szembemegy, ami veszélyezteti az ország nemzetbiztonságát, vagy ami hosszú távon veszélyezteti a magyar kultúrát és az ország jövőjét, azt ne lehessen folytatni. Ez a törvénnyel a célunk.

888.hu: Számos egyértelmű jel alapján az ellenzéki pártok cselekedetei mögött valójában két pénzember, Soros György és Simicska Lajos érdekei állnak. Ezek az érdekek vezérlik az ellenzéki pártok között minden áron erőltetett választási együttműködéseket is?

Tuzson Bence: Halkan, csendben folynak ezek az ellenzéki együttműködések a mi választókerületünkben is. Ezért biztosak vagyunk abban, hogy a kormánypárti képviselőjelölteknek nem csak nálunk, de mindenhol a végén majd egy ellenzéki jelölttel kell szembenéznie. Ezek a jelöltek pedig nem Magyarországon kerülnek kiválasztásra. Soros György átnyúl a pártok feje felett és irányítani próbálja és irányítja is a pártok vezetőit, úgyhogy a végén majd mindenhol egy Soros György által jelölt személy lesz, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeinek az ellenfele lesz a voksoláson.

888.hu: Miért vállalta ismét a megmérettetést a Pest megyei 5. számú egyéni választókörzetben? Nem jelent hátrányt a voksokért zajló küzdelemben az, hogy önt a kormányzati szerepvállalása miatt az ellenzék kiemelten támadja?

Tuzson Bence: Engem az motivált a képviselőjelöltség elvállalására, hogy ha majd a gyermekeim visszanéznek húsz-harminc év múlva, hogy mit sikerült elérni, akkor azt mondhassák, büszkék lehetnek azokra a fejlesztésekre, amik nálunk megvalósultak.

Ha büszkék lesznek arra, hogy megvalósult a 2-es meg a 2/a autóút közötti összekötő út, hogy megépül egy iskola nemsokára Gödön, hogy most építettünk fel egy új iskolát Dunakeszin, hogy uszodát építettünk, hogy Veresegyházon meg gimnáziumot építettünk, hogy 6 milliárdot kaptak a fóti oktatási intézmények, hogy Erdőkertesen és Csomádon útépítések zajlanak, valamint, hogy Csömörtől egészen Dunakesziig egészségügyi fejlesztések vannak, több mint két és fél milliárd forint értékben.

Na akkor azt mondhatjuk, hogy megérte országgyűlési képviselőnek lenni, és a gyermekeink is büszkék lehetnek ránk. Ezek az eredmények a kormányzat eredményei is. De a kormány csak keretet tud adni, amit aztán az embereknek kell kitölteni. A legutóbbi négy évre pedig a Dunakeszi választókerületben élő emberek büszkék lehetnek, mert az a teljesítmény, amit letettek az asztalra, az példaértékű, hiszen nagyon sok dolog megvalósult.

A kormányzati szerep pedig egyáltalán nem jelent hátrányt, hiszen a mostani jó kormányzás olyan eredményeket tud felmutatni, amelyek minden választókerületben, így a miénkben is ott vannak és látszanak is.

888.hu: Sokak szerint a 2018-as az egyik legdurvább választási kampány. Helyi szinten ön mit tapasztalt a nemtelen és durva támadásokból, kampánymegnyilatkozásokból?

Tuzson Bence: Sajnos a mi választókerületünkben mind a Jobbik, mind a DK képviselőjelöltjére az alattomos hazugságok világa jellemző. Például összefüggésbe hoztak a kampányban engem egy önkormányzati alapítvánnyal, amelyről azt állítják, hogy hatszázmillió forintot kapott, amivel nem tud elszámolni. Ezt a hazugságot DK képviselője állítja, miközben a valóságban az alapítvány 600 ezer forinttal alakult meg, amivel el is számolt. Az alapítvány pedig soha az életben nem látott hatszázmillió forintot. Tehát eleve egy nagyon nagy hazugság az egész történet. De a Jobbik képviselőjelöltje is hazug állításokat fogalmaz meg. Például azt, hogy én – szerinte – csak egyszer említettem meg Fót nevét az országgyűlésben.

Ez is egy képtelen, hazug állítás, hiszen csak a legutóbbi négy hónapban többször szólaltam fel Fót érdekében úgy, hogy legalább nyolc alakalommal a nevét is említettem. Ennek ellenére képesek ezzel a hazugsággal kiplakátolni a várost. Egyszerű, jól megfogható hazugságokkal mennek ki az utcára. Ez egyrészt természetesen jellemzi azokat, akik ilyen állításokat tesznek, de másrészt viszont ugyanakkor azt is mutatja, hogy tulajdonképpen a piti hazugságokon kívül ők mást nem tudnak mondani. Ezekkel az állításokkal valójában elismerik, hogy Magyarország és a magyar emberek nagyon sokat tettek az ország fejlesztése érdekében. Az ország pedig fejlődött, ami minden településre igaz.

888.hu: Más a 2018-as választások tétje, mint az eddigi voksolásoké?

Tuzson Bence: Ennek a választásnak sokkal nagyobb tétje van, mint minden más, korábbi választásnak. Mindig volt tét és mindig nagynak is éreztük a tétet. 1990-ben a rendszerváltozáskor és folyamatosan azóta is. Így volt ez négy évvel ezelőtt is, amikor olyan komoly eredmények forogtak kockán, mint például a rezsicsökkentés.

A külföldi nyomás ezért már azon a választáson is erősen érezhető volt. De olyan még nem volt soha, hogy egy országgyűlési választásnak olyan tétje legyen, ami messze túlnyúlik egy választási cikluson, sőt ami akár évtizedekkel is túlnyúlik azon. A mostani választás olyan következményekkel járhat, amit nem lehet kijavítani. Ha most rosszul döntünk és olyanoknak adunk bizalmat, akik nem képesek, nem tudják vagy nem akarják megállítani a bevándorlás folyamatát, akkor ezt a döntést nem lehet majd kijavítani. Ha most körülnézünk a politikai palettán, akkor nem lehet látni olyan pártot a kormánypártokon kívül, aki meg tudja vagy meg akarja állítani ezt a folyamatot. A szomorú az, hogy az ellenzéki pártok nem akarják megállítani ezt a folyamatot, hanem támogatják azt.

888.hu: Az ellenzék azt mondja, hogy nekünk magyaroknak nem kellene ellenállni az EU migránsbetelepítési terveinek, mert az EU nyugati tagállamai tárt karokkal várják a bevándorlókat. Mindegy lenne?

Tuzson Bence: Ezzel kapcsolatban a Jobbik egy példáját érdemes felidézni. A Stop Soros törvénycsomag tárgyalása során Mirkóczki Ádám szólalt fel az országgyűlési vita során és akkor elhangzott tőle egy olyan mondat, ami sok mindent megvilágít. Az volt az ő teoretikus kérdése, hogy miért nem maradunk mi csendben, miért nem a hallgatás jellemez minket? Miért nem tudjuk elfogadni azt, amit mások mondanak, hátha úgy többre tudnánk jutni. Az ő részükről – amit Mirkóczki mondott – az a teljes feladást jelenti.

Azt jeleni, hogy ők feladták a küzdelmet Magyarországért. Ez pedig pont ellentétes azzal, amit mi képviselünk, azzal, hogy kiállunk és elmondjuk a véleményünket, mert hiszünk abban, hogy ezzel meg tudjuk állítani az ország számára nem kívánatos folyamatokat. Ebben az összefüggésben értelmezhető jól, hogy Vona Gábor miért is mondja azt, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménysége. Ők föladták és elfogadják azt a folyamatot, ami Európában zajlik, és azért mondanak ilyeneket, mert ők a saját jövőjüket ezen keresztül akarják biztosítani.

Ez az, amit szerintünk nem szabad akarni és elfogadni sem. Gyurcsány Ferencről nem kell külön jellemzést adni ebben az ügyben, hiszen ő ott állt a magyar határkerítés mögött, amikor épült, és már akkor követelte annak a lebontását. Sőt még aláírásokat is gyűjtött a kényszerbetelepítési kvóta mellett. Karácsony Gergely és Szél Bernadett pedig ugyanarról az egy, a migránsok betelepítését támogató LMP-s tőről fakadnak. Az LMP és az MSZP taktikai okokból most nem vállalja fel nyilvánosan a migránsok betelepítést támogató álláspontját. De a valós szándékokról mindent elmond a szocialista Bangóné Borbély Ildikó elszólása. Bangóné arra a kérdésre, hogy akarnak-e kvótákat és betelepítést azt mondta, hogy erre csak április 9-én, a választások után adnak választ.
(Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Zavar a Jobbikban – Márki-Zay nem az ő jelöltjüket támogatja Veszprémben

Letartóztatták a gyurcsányista rongálót