in ,

Vučić-Orbán tárgyalás: Magyarország és Szerbia továbbra is támogatja egymást

A két vezető a kétoldalú kapcsolatok mellett a regionális helyzetről, a migránsválságról, az Európai Unión belüli aktuális kérdésekről, valamint a legégetőbb globális témákról tárgyalt.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen kifejezték elkötelezettségüket Szerbia és Magyarország együttműködése mellett, valamint hangsúlyozták, hogy a két ország támogatni fogja egymást, és közösen átvészelik mindazokat a nehézségeket, amelyek az elkövetkező időszakban Európára várnak.

Aleksandar Vučić és Orbán Viktor a kétoldalú kapcsolatok mellett a regionális helyzetről, a migránsválságról, az Európai Unión belüli aktuális kérdésekről, valamint a legégetőbb globális témákról tárgyalt. Vučić elnök köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak a gáztároláshoz nyújtott segítségért, amellyel hozzájárult Szerbia energiabiztonságához. A partnerek megerősítették, hogy a két ország energetikai együttműködése jól alakul – ismertette Havasi Bertalan.

(MTI)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Szegény Karafiáth Orsolya: minden napját társasági életbe, színházba, moziba, eszem-iszomba fojtja, mert Magyarországon csak túlélni lehet.

Nyílt levél Ursula von der Leyen részére! Rettentően elegem van Önből és bandájából!