in ,

Varga Mihály nem akárhogy válaszolt Surányinak: valaha állításait tényekre alapozta, ezek most DK- és Momentum-szintű érvek!

Varga Mihály tételesen cáfolt mindent

Varga Mihály Facebook-oldalán válaszolt a volt MNB-elnöknek, Surányi Györgynek, aki szerint kétezermilliárd forintot tüntetett el a kormány ebben az évben, ami nem járványra vagy gazdaságvédelemre ment. A pénzügyminiszter erre reagálva azt írta: “úgy emlékszem, valaha állításait tényekre alapozta, ezek most DK- és Momentum-szintű érvek”.

Surány György az ATV-ben tett állítása szerint csak a nagycégek kaptak támogatást, a kicsik nem. Varga Mihály hangsúlyozta: ez nem igaz, munkahelyvédelmi támogatásban 207 ezer, KFI munkakörben még 22,3 ezer munkavállalónak adtak segítséget, amit a második hullámban 73 ezer fős ágazati bértámogatás növelt. Ráadásul szerinte a katás vállalkozások adó- és járulékmentessége célzottan a kisvállalkozóknak ment. Surányi azt is bedobta: állítólag több a munkanélküli, mint amit a hivatalos számok mutatnak.

Ami az igazság, hogy ez fáj leginkább a baloldalon, hiszen most is 850 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010 előtt. Regisztrált álláskeresők száma járvány előtt: 281 ezer fő, járvány tetőpontján: 376 ezer fő, most: 291 ezer fő. Foglalkoztatási Szolgálat adatai, tények. Amiről Surányi elfelejtkezik, hogy a járvány hatására sokkal többen dolgoznak részmunkaidőben, mint korábban! Járvány előtt: 230 ezer fő, augusztusban: 480 ezer fő. Munkanélküliségi ráta járvány idején is csak 4,5%, amivel az öt legjobb EU-s ország között vagyunk

– írta Varga Mihály. Hozzátette: Surányi György szerint túl sok támogatás ment határon túlra, sportra. Ami persze nem igaz, a segítség töredéke.

Igaz, a baloldalon mindig vörös posztó volt a Vajdaság, vagy Erdély támogatása, de talán nem baj, ha a járvány idején egészségügyi eszközök jutnak Kárpátaljára, vagy Erdély nagyobb magyar közösségeinek. Aki pedig a sportot nem tekinti a XXI. században gazdasági ágazatnak is, annak hiába magyaráznánk mennyien dolgoznak és élnek ebből, nemcsak sportolóként. Őket nem érintették a korlátozások, a karantén? Dehogynem!

– érvelt a pénzügyminiszter. Surányi szerint a 2008-as válságot jobban kezelték, mint a mostanit, mert kisebb volt a hiány. Varga Mihály azt mondta, nem igaz, a reálgazdasági helyzet sokkal rosszabb volt:

 

Adókat emeltek, elvettek 13. havi nyugdíjt és bért, a válság pedig hosszú évekre elhúzódott. Emlékszünk: alacsony foglalkoztatás, magas államadósság, extrém kamatteher, devizahitelesek csődje, mindez IMF-felügyelettel tetézve. A társadalmi elégedetlenség ágyazott meg a Fidesz 2010-es 2/3-ának.

Az MNB volt elnöke azt is feltételezte, hogy a jövő év kilábalása gyenge lesz.

De ha igaz, amit mond, hogy a beruházásoktól, exporttól sok minden függ, akkor jó hírem van: harminc éve nem ment egyetlen évben annyi állami támogatás beruházásokra, mint idén. A kormány a házi feladatot elvégezte

–  mondta.

Az elhangzott DK- és Momentum-szintű érveket hagyja azokra, akik a járvány miatt elkerülhetetlenül bekövetkezett gazdasági visszaesésnél a politikai hasznukat keresik

– zárta sorait Varga Mihály.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Rendkívüli levelet írt Orbán Viktor Weber Frédinek. Íme a részletek!

Surányi ne a kormányt támadja, hanem mondja meg, hova tűnt az ő idejében Magyarország aranykészlete!